IMG 1301

13 januari 201921:51

Sunday roundup: Trappers verliest in eigen huis, comeback Panters en A'dam wint in Tilburg

Het noodlijdende Hamburg Crocodiles zorgde zondagmiddag voor een daverende verrassing door in Stappegoor te winnen van Trappers. Het Beneliga-team van Tilburg speelde met wat ervaren versterkingen een spannende wedstrijd tegen Amsterdam, maar verloor uiteindelijk onder meer door drie goals van Maarten Brekelmans. Zoetermeer kwam terug van een 6-3 achterstand in Antwerpen om uiteindelijk met 6-8 te winnen.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Hamburg Crocodiles 2-5

Tilburg Trappers heeft sinds de overstap naar de Oberliga niet veel thuiswedstrijden verloren. Zondagmiddag zorgde het noodlijdende Hamburg Crocodiles voor een daverende verrassing door in Stappegoor met 2-5 te winnen. Na iets meer dan tien minuten spelen stond Tilburg al met 0-3 achter en dat kon de ploeg van Bohuslav Subr in het restant van de wedstrijd niet meer rechttrekken.

Tobias Bruns opende de score na iets meer dan een minuut spelen, Moritz Israel verdubbelde de score bijna vier minuten later en halverwege de periode was het de altijd makkelijk scorende Josh Mitchell die de Tilburgse achterstand nog verder vergrootte.

Trappers had weliswaar veel puckbezit, maar wist maar weinig kansen de scheppen tegen de stugge tegenstander. Die maakte er halverwege het duel zelfs 0-4 van via een treffer van Gianluca Balla. Tilburg sloeg tegen het einde van de tweede periode weliswaar nog terug via Ryan Collier, maar dat vormde niet de inleiding voor een mooie comeback.

In plaats daarvan maakte Lennert Palausch er 1-5 van alvroens Reno de Hondt in de slotfase nog een tweede Tilburgse treffer wist te scoren. Hamburg ging overigens niet alleen met de punten naar huis, maar ook met een mooi bedrag zoals ingezameld door de supporters van Tilburg en de club zelf.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

MG 2156
MG 2167

Tilburg Trappers (Beneliga) - Amsterdam Tigers 3-5

Amsterdam boekte zondagavond een krappe 3-4 overwinning op het Trappers-team in de Beneliga. Twee treffers van ex-Trapper Maarten Brekelmans in de laatste tien minuten vormden het verschil tussen de twee teams. Brekelmans had ook eerder in de wedstrijd al een keer gescoord om zijn totaal voor de avond op drie te brengen.

Tilburg kwam na bijna zeven minuten op voorsprong via een goal van Dylano Bijsterbosch, met een assist van Bjorn Willemse. De oud-international was een van de spelers die het Beneliga-team van Trappers versterkte om een tekort aan spelers door het WK van Jong Oranje te voorkomen. Ook spelers als Max van Lieshout, Dennis Donders, Thijs Voorn en Robbert Maas maakten hun opwachting in de opstelling. Zij spelen normaal voor Tilburg 3 dat uitkomt in de Eerste Divisie. Dat geldt ook voor Luuk Brekelmans.

De versterkingen droegen eraan bij dat het een spannende wedstrijd werd. Maarten Brekelmans zorgde later in de eerste periode voor de gelijkmaker, maar Michal Stoklosa bracht Trappers na 27 minuten voor de tweede keer aan de leiding, maar deze keer was het Rocco van Hoorn die de teams weer op gelijke hoogte bracht.

Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan, tot de dubbelslag van Brekelmans, Maarten in de slotfase. Guy Kunst zorgde nog voor een aansluitingstreffer, maar Tigers ging er uiteindelijk toch met de winst vandoor. Brekelmans pikte uiteindelijk ook nog een assist op bij de empty net goal van John Versteeg die de eindstand op 3-5 bepaalde.

Antwerpen Phantoms - Zoetermeer Panters 6-8

Kort na het begin van de derde periode keek Zoetermeer Panters in Antwerpen tegen een 6-3 achterstand aan. Een treffer van Berry Donders vormde de inleiding voor een comeback van formaat. Joy Turpijn scoorde drie keer, waaronder uit een penaltyshot, en Jay Huisman nam het winnende doelpunt voor zijn rekening in wat uiteindelijk een 6-8 zege zou worden.

Daarmee haalt Panters dankzij het doelpuntrijke duel de volle buit uit het weekeinde. Antwerpen nam in het tweede duel tussen de twee ploegen in het weekeinde het voortouw met een treffer van Patrick van Noten. Teris Wright zorgde voor een gelijkmaker, maar tegen de tijd dat voor het eerst voor de rust werd gefloten was het 3-1 voor de thuisploeg via goals van Kevin de Winter en Kenneth Pittoors.

Marko van Leeuwen bracht zijn team iets dichterbij, maar de tweede goals van Van Noten en De Winter zorgden ervoor dat de marge in het voordeel van Antwerpen toch weer opliep. Chris de Jonge maakte er 5-3 van aan het eind van de tweede periode. Toen Ben van den Bogaert er kort na de hervatting zelfs 6-3 van maakte leken de kaarten geschud, maar onder meer de drieklapper van Turpijn zorgden ervoor dat de punten toch naar Panters gingen.

Overige wedstrijden

Zaterdagavond stonden er drie duels op het programma in de Beneliga. Luik Bulldogs won met 4-9 in Amsterdam. Maarten Brekelmans had twee goals en een assist voor de ploeg uit de hoofdstad, maar Akim Ramoul had een goals en vijf assists voor Luik, terwijl Jordan Paulus twee keer scoorde voor de bezoekers.

Heerenveen hield zijn aanval op de top vol met een 7-1 overwinning op Mechelen. Adam Bezak en Ronald Wurm tekenden allebei voor twee goals. Jasper Nordemann, Tony Demelinne en Aldo van Aalderen waren de andere doelpuntenmakers. Brent Janssen had drie assists. Jakob Huyge scoorde de enige Mechelse treffer.

Leuven klopte in eigen huis het Beneliga-team van Tilburg Trappers met 12-5. Wouter Sars scoorde drie keer voor de Tilburgers, terwijl Ninho Hessels vier assists oppikte en Deleney Hessels drie. Voor Leuven troffen negen verschillende spelers doel, waarbij Michael van Egdom, Mickey Evers en Rino Dhondt ieder twee keer scoorden.