Trappers Indians Oberliga Max Hermens 02 2018

21 januari 201907:32

Sunday roundup: Trappers verliest in Hannover

In de Oberliga verloor Tilburg Trappers van Hannover Indians na het nemen van penalty shots. In de Beneliga boekte Heerenveen een monsterzege tegen het Toekomstteam van Trappers. Eaters won de uitwedstrijd tegen Amsterdam.

Hannover Indians - Tilburg Trappers

Trappers reisde af naar Hannover met wat minder mensen in de bus dan gebruikelijk. Jonne de Bonth, Ryan Collier en Jordy van Oorschot ontbraken aan Tilburgse zijde. Ook zijn er meerdere jonge Trappers mee naar het WK U20 in Zagreb. In Hannover maakte goalie Ian Meierdres wel zijn rentree na blessureleed. Meierdres zag zijn ploeg sterk beginnen aan de wedstrijd. Binnen twee minuten stond het al 0-2 na treffers van Max Hermens en Mickey Bastings.

In de tweede periode ging het mis voor Tilburg. Hannover vocht zich terug tot 2-2 binnen zes minuten. Tot overmaat van ramp raakte Tilburg een minuut later ook verdediger Alexei Loginov kwijt met een game misconduct wegens boarding. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Indians voor het eerst op voorsprong. Maar zoals zo vaak duurde een wedstrijd van Trappers in Hannover langer dan 60 minuten. Mitch Bruijsten zorgde met nog drie minuten te spelen voor de gelijkmaker. Voor Bruijsten was het alweer zijn 24e treffer dit seizoen.

In oktober won Indians nog in overtime van Trappers, ditmaal vielen er geen goals in de verlenging waardoor penalty shots nodig waren. Helaas voor Trappers waren de Duitsers ditmaal de beste in de shootout. Ondanks de nederlaag blijft Tilburg de trotse koploper in de Oberliga. De voorsprong op Hannover Scorpions is wel teruggelopen tot vijf punten. Indians staat op een straatlengte van Trappers en Scorpions op de derde plaats.

Tilburg Trappers Toekomstteam - UNIS Flyers Heerenveen

Heerenveen had wel een hele makkelijke middag in Tilburg. De Tilburgse ploeg had een zeer krappe selectie door het ontbreken van vele spelers die in Zagreb actief zijn op het U20-WK. Na twintig minuten stond het al 0-7 voor Flyers en uiteindelijk werd het maar liefst 0-20. Adam Bezak had vier goals voor de bezoekers en Lars den Edel kwam tot een hattrick. Verdediger Kenny Welles scoorde zijn eerste treffer dit seizoen in de Beneliga.

Heerenveen staat op de tweede plek in de Beneliga met een punt achterstand op koploper Herentals. Flyers heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Trappers blijft op de laatste plek staan met 3 punten.

Amsterdam Tigers - Microz Eaters Limburg

Eaters blijft in het spoor van Heerenveen na een 4-7 overwinning in Amsterdam. Eaters heeft evenveel punten als Flyers maar wel met drie wedstrijden meer gespeeld. Lars van Sloun en Tom Marx scoorden allebei tweemaal in de hoofdstad. De overige Limburgse goals waren van Matt Beer, Joey Geurts en Nick Verschuren. Voor Amsterdam scoorden Maarten Brekelmans, Bjorn Borgman, Jerry Kinneging en John Versteeg. Zowel de pas 16-jarige Borgman en de 22-jarige Kinneging scoorden daarmee hun eerste doelpunt van het Beneliga-seizoen.