Div forumteam2012

29 maart 201312:39

Door Joep Meijsen

Supporters nemen het over

Het eredivisie-seizoen zit erop en het wereldkampioenschap is nog enkele weken weg. In de tussentijd nemen de supporters het over. Komende zaterdag wordt in Tilburg het intussen traditionele Richard Gerritse Toernooi gespeeld.

De zevende editie van het toernooi wordt gespeeld in de ijshal van Tilburg met de eerste wedstrijd om 9.00 uur en de prijsuitreiking kort na afloop van de laatste wedstrijd om 16.30 uur. Dit jaar nemen vier teams deel aan het toernooi, de organiserende supportersclub van Tilburg Trappers, de supportersclub van Friesland Flyers, de supportersvereniging van Den Haag en het zogenoemde Forumteam.

Laatstgenoemde team is min of meer voortgekomen uit het forum van IJshockey.com en betreft een mix van supporters van verschillende teams en enkele bekende namen uit de ijshockeywereld. Het Forumteam speelt sinds enkele jaren in een eigen jersey, die nog is ontworpen door de Geleense ijshockeyliefhebber Raymond Tellers. Het Forumteam is de verdedigende ‘kampioen’.

De ploeg werd deze week wel geschokt door het overlijden van Ronald Herregraven, die de laatste jaren als coach van dit unieke gezelschap fungeerde. Tijdens de dag zal hier ongetwijfeld aandacht worden besteed. Het toernooi begint traditioneel met een minuut stilte voor alle overleden dierbare ijshockeysupporters.

Het Richard Gerritse/SCTT-toernooi wordt georganiseerd door de supportersclub van Tilburg Trappers en staat al jaren symbool voor de verbroedering tussen de supporters van de diverse clubs. Het toernooi is vernoemd naar Richard Gerritse, de ijshockeysupporter uit Den Bosch die in 2007 is overleden.

Voor belangstellenden is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op de site van de Tilburgse supportersvereniging.