Eaters vs trappers 061111

6 november 201122:41

Door fintan@ijshockey.com

Taai Trappers steelt de show

Met slechts twaalf veldspelers zorgde Tilburg zondag in Geleen voor een enorme stunt. Trappers klopte de koploper van de competitie met 2-5 en sluit daarmee een zwaar weekend met vijf punten af.

Tilburg begon in Glanerbrook met slechts twee verdedigers aan de wedstrijd. Naast Pippo Limnell Finocchiaro kon alleen de van blessure teruggekeerde routinier Rody Jacobs worden opgesteld. Verdedigers Rico Jonkers, Alexey Loginov, Andreas Nilsson en Bjorn Willemse moesten allen met een blessure vanaf de tribune toekijken. Voorin ontbraken Peter van Biezen en Jeffrey Melissant.

Geleen kwam nog wel op voorsprong. Jeffrey Mens scoorde short-handed de enige goal van de eerste periode. Maar met twee rappe goals van Jay Latulippe en Diederick Hagemeijer draaide Tilburg de stand vroeg in de tweede periode in haar voordeel. Maar Eaters defence Mike Looby zorgde er met zijn vierde goal van het seizoen voor dat de ploegen met 2-2 op het scorebord de tweede pauze ingingen.

In de derde periode trok het hardwerkende Trappers de wedstrijd naar zich toe. Het waren niet de grote kanonnen die de punten binnensleepten, maar de jonge aanvallers Ritchie van Hulten, Maarten Brekelmans en Nick de Ruijter. Geleen had geen serieus weerwoord meer op de 2-5 achterstand. De frustratie leidde tegen het einde van de wedstrijd tot een opstootje, waarna Kip Workman met een Game Misconduct het ijs moest verlaten.

Dankzij de tweede opzienbarende zege van dit weekend houdt Tilburg grip op de vierde plaats. Geleen gaat ondanks het verlies de internationale break in als koploper in de bekercompetitie. Den Haag staat vijf punten achter op Geleen, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld.