Chinese Taipei

11 november 201907:23

Door Joep Meijsen

Taiwan completeert OKT-veld in Barcelona

Taiwan heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst als laatste tegenstander voor Oranje tijdens het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona.

Taiwan won afgelopen weekeinde het toernooi in de stat Sanya in China, waar Taipei, Hong Kong, Thailand en Koeweit speelden om een ticket voor de volgende ronde. Tegelijkertijd was er een kwalificatietoernooi in Luxemburg, waar Kirgizië zich wist te plaatsen voor de volgende ronde. Taipei is echter de ploeg die het gaat opnemen tegen Nederland, Spanje en Mexico tijdens het toernooi in Barcelona.

Taipei begon het toernooi met een moeizame 5-3 zege op Thailand, won met 8-0 van Koeweit en wist uiteindelijk een 7-5 zege op Hong Kong in de wacht te slepen, met het ticket naar Barcelona als resultaat.

Meer informatie op de site van de IIHF >>>

Foto: IIHF.com/Kostadin Andonov

Speelschema OKT

13 december, 16.00 uur: Mexico - Nederland
13 december, 20.00 uur: Spanje - Taipei

14 december, 16.00 uur: Nederland - Taipei
14 december, 20.00 uur: Spanje - Mexico

15 december, 16.00 uur: Taipei - Mexico
15 december, 20.00 uur: Nederland - Spanje

Vervolg

Kirgizië plaatste zich voor een poule met Roemenië, IJsland en Israel in Brasov, Roemenië. Ook wordt er nog een toernooi gespeeld in Sisak, Kroatië met Kroatië, Servië, Bulgarije en Turkije als deelnemers. De winnaars van deze toernooien spelen vervolgens een volgende pre-kwalificatieronde in Slovenië, Kazachstan of Groot-Brittannië. De exacte plaatsing hangt af van de plek op de wereldranglijst van de kwalificerende teams.