W18back
IIHF wc19 logo nl vertical color inv

Alles over het u18 vrouwen wereldkampioenschap

Nederlands Vrouwenteam Teamkpn Nieuw

10 december 201916:05

Door Joep Meijsen

TEAMKPN steunt ijshockeyvrouwen

Het Nederlands vrouwenteam krijgt een flinke financi√ęle impuls van het TEAMKPN Sportfonds in de aanloop naar het WK in Frankrijk en de Olympische Kwalificatie.

Dat is dinsdag in Heerenveen bekendgemaakt aan de vrouwenploeg, die onder leiding van bondscoach Joep Franke daar bezig is met een trainingskamp. Dit gebeurde in het bijzijn van voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland en vertegenwoordigers van het TEAMKPN Sportfonds. Het gaat om een bijdrage van 40.000 euro van de in totaal 100.000 euro die het TEAMKPN dit jaar verdeelt. In totaal waren er vijf sportteams in de race voor ondersteuning.

De bijdrage is van groot belang voor het Nederlandse vrouwenijshockey, dat enkele succesvolle jaren achter de rug heeft. De Nederlandse vrouwenploeg promoveerde twee keer achter elkaar en speelt nu op het tweede niveau in de wereld. De steun van het TEAMKPN Sportfonds wordt onder meer gebruikt om eerder naar Frankrijk te kunnen afreizen en de voorbereiding te versterken.

Van 12 tot en met 18 april speelt Oranje het volgende WK in het Franse Angers. Tegenstanders daar zijn behalve gastland Frankrijk ook Noorwegen, Oostenrijk, Slowakije en Zweden. Oranje opent het toernooi op 12 april tegen de nationale vrouwenploeg van Zweden.

Volgend jaar staat voor de vrouwenploeg ook de Olympische kwalificatie op het programma. Voor het eerst plaatsen zich tien ploegen voor de Spelen. Hoe de route van het Nederlands vrouwenteam eruit komt te zien, wordt in mei volgend jaar bekend. De Nederlandse mannen beginnen komende vrijdag aan hun kwalificatie.

Foto's: Martin de Jong

MDJ 6621 NED I Jshockey damesteam 101219 c Md J