Belgie Nederland Friendly afgekeurde goal Belgie

25 mei 201822:30

Door Joep Meijsen

Technisch duo van Mechelen bekend

Mechelen treedt komend seizoen toe tot de Beneliga. De club presenteert spoedig de nieuwe naam en een nieuw logo. Inmiddels is al wel duidelijk dat de voormalige Belgische international Jesse Raekelboom als coach aan de slag gaat bij de club, met Jos Lejeune als assistent.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Mechelen was vorig jaar de met afstand beste ploeg op het tweede niveau in Belgi√ę en speelde al met de teams uit de Beneliga mee in de strijd om de Belgische beker. De ijshal in Mechelen werd bovendien gebruikt als locatie voor internationale wedstrijden.

Het team heette de afgelopen jaren Coldplay Sharks maar gaat in de Beneliga onder een andere naam spelen. 'Zeer binnenkort maken wij de nieuwe naam en logo van het SHARKS BeNe League team bekend', zo meldt de club op de eigen website. Daarmee krijgt de Beneliga dus uitbreiding naar vijftien teams.

De 40-jarige Jesse Raekelboom kende afgelopen jaar nog een heel succesvol seizoen voor de club, maar hangt zijn schaatsen nu aan de wilgen om als coach aan de slag te gaan. Raekelboom speelde voor Tilburg, Geleen en Deurne in de oude Eredivisie en bleef daarna nog jarenlang actief in de Belgische competitie. Hij speelde ook dertien WK's voor de nationale ploeg van Belgi√ę, voor het laatst in 2013.

Hij had afgelopen jaar al de oudste jeugd van Mechelen onder zijn hoede en krijgt nu dus promotie naar het eerste team dat aan het Beneliga-avontuur gaat beginnen. Jos Lejeune, oud bondscoach van Belgi√ę en oud-coach van onder meer Geleen en Leuven gaat hem assisteren.

Foto: Donny Lundy (interland Nederland-Belgi√ę in Mechelen)

Delen