Trappers kampioensfoto 2014

29 maart 201401:24

Door Joep Meijsen

Teunissen schiet Trappers naar titel

Het ijshockeyseizoen kreeg een zenuwslopende ontknoping in een goedgevulde Uithof. Uiteindelijk vormde een enkele treffer van Bob Teunissen het verschil tussen de beide teams en bezorgde de ervaren forward Tiilburg de veertiende landstitel.

Heel, heel lang bleef het 0-0 in de zesde wedstrijd tussen de twee aartsrivalen. Uitstekende kansen waren er voor Alan van Bentem, Raphael Joly, Aaron Lee en Jeffrey Melissant kregen goede kansen om de wedstrijd open te breken. Echter de twee goalies, Broadwater kreeg bij Tilburg de voorkeur boven Meierdres en Pek stond in het Haagse doel, speelden een prima wedstrijd en beide teams leken te nerveus om potten te kunnen breken.

De enige treffer van de ontmoeting werd uiteindelijk na ruim 47 minuten spelen gescoord door een speler die erbij was toen Tilburg inmiddels alweer jaren geleden voor het laatst kampioen was, die dit jaar terugkeerde bij Trappers en die zich met zijn kampioenstreffer voor eeuwig een plek in de Tilburgse geschiedenisboeken verwierf: Bob Teunissen uit Wijchen. Hij profiteerde van een pass van Maarten Brekelmans en schoot de puck in de bovenhoek achter Tomas Pek.

Den Haag had daarna nog maar gelimiteerde tijd om te jagen op de gelijkmaker. De mannen die de afgelopen weken het verschil maakten namens Den Haag slaagden er echter niet meer om het team nog een keer op te laten veren. Hijs kan echter terugkijken op een sublieme play-off-serie, waarbij eerst een fantastische comeback werd gerealiseerd tegen Heerenveen, waarna de ploeg het Tilburg tot de laatste seconden van de zesde wedstrijd lastig maakte.

De wedstrijd in Den Haag, voor bijna 2500 toeschouwers, liet opnieuw zien dat deze twee ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Door de invoering van de best-of-seven dit seizoen ontstaat ook de mogelijkheid om dit te vertalen in een verschrikkelijk spannende serie. Het was een waardig slot, dat voor een belangrijk deel de teleurstellende reguliere competitie deed vergeten. Dat Tilburg uiteindelijk in het jubileumjaar de titel weer eens binnenDe winnende treffer van Teunissen was niet helemaal onomstreden. Coach Dave Hyrsky van Den Haag en zijn team vonden dat er gefloten had moeten worden voor een interference door Brekelmans vlak voordat de jonge forward zijn beslissende pass gaf. 'In een wedstrijd die in Ă©Ă©n goal wordt beslist, is dat een belangrijk moment. Ik denk dat dit een wedstrijd was die beide kanten op had gekund. Tilburg heeft een erg goede ploeg en sloeg op het beslissende moment toe. Ik ben erg trots op mijn spelers. We hadden hier in Den Haag een heel leuke ploeg, met spelers die tot bijzondere dingen in staat waren.'

Voor coach Paul Gardner van Tilburg Trappers was Brekelmans een speler die hij graag een compliment gaf. 'Als ik er Ă©Ă©n speler uit moet pikken, dan is hij het. Komt terug van een ernstige knieblessure, komt eigenlijk pas halverwege het jaar bij de ploeg en hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Het kampioenschap is echter een prestatie van het collectief, waaraan alle spelers hun bijdrage hebben geleverd. Ik ben enorm trots op mijn spelers en dit kampioenschap.'