Div teams 1112

21 februari 201220:04

Door Joep Meijsen

The Thursday Round-up Week 21

De Tuesday Round-up is terug. De tussenronde nadert het einde, de play-offs gaan zo beginnen, maar de round-up gaat door. Met onder meer aandacht voor Justin Bekkering, de prestaties van internationals in het buitenland, een gratis e-tijdschrift met ijshockey en het Nederlandse ijshockey als draak.

Justin Bekkering krijgt de komende dagen meer informatie over zijn toekomst bij Friesland Flyers. Met nog twee thuiswedstrijden op de agenda nadert het einde van het seizoen voor Heerenveen. ‘Dan gaan we evalueren', zegt Bekkering in Leeuwarder Courant. Bekkering gaat richting de slot van het seizoen vooral de jonge spelers veel ijstijd geven. ‘Ze mogen laten zien of er voor hen toekomst is bij Flyers.'

Geleen Eaters zegt inmiddels honderden kaarten te hebben verkocht voor de finale om de North Sea Cup op dinsdag 28 februari. Komende dagen zijn er nog twee gelegenheden voor voorverkoop, op donderdag 23 februari van 19.30 tot en met 21.00 uur en rond de thuiswedstrijd tegen Amsterdam op zondag 26 februari. De kassa's zijn dan open vanaf 18.00 uur. Kaarten kosten 15 euro, het is mogelijk het kaartje te combineren met een busreis.

Brabants Dagblad publiceerde afgelopen maandag een kritische analyse over de toestand van het Nederlandse ijshockey. Het feit dat in Tilburg nog relatief veel publiek komt, wordt als een positief punt bechreven. ‘Het siert de Trappers-fans, want het aantal onbeduidende potjes dat zij in een seizoen krijgen voorgeschoteld, is veel te hoog. Om in carnavalssferen te blijven: Tilburg is daarmee de schone prinses, het Nederlandse ijshockey anno 2012 een draak. Want wat de huidige jaargang vooral laat zien, is dat het niet zo goed gaat met de sport. Ga bij wedstrijden in andere steden kijken en je beseft hoe klein ijshockey in Nederland eigenlijk is.'

Het bekende Duitse ijshockeytijdschrift Eishockeynews heeft onlangs aandacht besteed aan het Grote Nederlandse Ijshockeyboek. In Nederland verschijnen in zowel de komende editie van Powerplay als in USA Sports binnenkort recensies van het boek. Het bestellen van het boek via de site van IJshockey.com is ook nog steeds mogelijk. Een abonnement met korting op USA Sports is via IJshockey.com ook nog een optie.

Een van de hoogtepunten van het lopende ijshockeyseizoen moet het WK U18 in Heerenveen worden. Recent is de website van het toernooi live gegaan. Het Nederlands team heeft onlangs de oefentrip naar de Verenigde Staten afgerond, die volgens bondscoach Robb Serviss ‘een ongelooflijke leerervaring' is geweest voor de spelers. Oranje speelde in de VS verschillende oefenwedstrijden, bezocht wedstrijden en andere ijshockeygerelateerde zaken. De reis is door de spelers zelf opgebracht, onder meer in samenwerking met ERU.

International Jamie Schaafsma is de nummer twee op de topscorerslijst van zijn team Val Gardena. In 37 wedstrijden verzamelde de voormalige speler van Geleen en Amsterdam 25 goals en 31 assists. Val Gardena staat in de tweede Italiaanse divisie op dit moment op de vierde plaats, met vijftien punten achterstand op de nummer drie en zes punten voorsprong op de nummer vijf.

International Michael Brandasu staat met Stavanger Oilers na 42 wedstrijden op de eerste plaats van de ranglijst in Noorwegen. De ploeg heeft liefst 19 punten voorsprong op de nummer twee in het klassement. Brandasu speelde 35 wedstrijden, waarin hij tot één goal en drie assists kwam. Zijn plus-minus is bijzonder gezond met een +20. De Nederlander liep tegen 51 strafminuten op. De ene goal die hij scoorde was zijn eerste op het hoogste niveau in Noorwegen.

Amsterdam speelt komende vrijdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen als Eindhoven Kemphanen op bezoek komt. De club veilt tot en met 10 maart de witte shirts van dit seizoen. Tot en met 10 maart kan er geboden worden via [email protected]. Via de site van de club is de hoogte van de verschillende biedingen te volgen.

De relatief nieuwe website Sportamerika.nl publiceert iedere twee weken een gratis full colour tijdschrift op zijn website. Daarin steeds aandacht voor de grote Amerikaanse sporten, inclusief de NHL. Het volgende nummer verschijnt op 22 februari, maar de eerste twee uitgaven zijn ook nog te downloaden via www.sportamerika.nl. Vooral de mooie fotografie is de moeite van het bezoeken waard.

Tilburg Trappers begint de ranglijst van meestbestrafte spelers te domineren. Jay Latulippe is met 143 minuten de nummer één op de ranglijst. Hij is de afgelopen twee weken Kemphaan Casey Vanschagen gepasseerd, die met 134 minuten op de tweede plaats staat. Ook Raphael Joly (132) en Diederick Hagemeijer (121) staan namens Tilburg in de topvijf. Daar staat nu ook nog Joey Sides van Heerenveen (125), maar die is inmiddels terug in Noord-Amerika.