Div teams 1314

15 oktober 201311:34

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 2

De tweede editie van de Tuesday Round-up is af. Met een nieuw baantje voor bondsvoorzitter Ruud Vreeman, slecht nieuws over de Nederlanders op proef in de ECHL, een opmerkelijke nieuwe hoofdsponsor voor Nijmegen en nog veel, veel meer.

Mitch Bruijsten heeft het niet gered bij de Stockton Thunder. De voormalige aanvaller van Geleen probeerde tijdens het trainingskamp van de ploeg uit de ECHL een contract af te dwingen, maar is één van de afvallers. Daarmee zijn er nog drie proefspelers over in de selectie van hoofdcoach Rich Kromm. Het is nog niet bekend wat Bruijsten nu gaat doen.

Ook Steve Mason heeft het niet gered. Hij is één van de negen spelers die door de Florida Everblades zijn geschrapt van het roster voor het komende seizoen. Mason had in zijn enige oefenwedstrijd twee assists. De competitie in de ECHL begint komend weekeinde.

Voorzitter Ruud Vreeman van de Nederlandse ijshockeybond heeft een nieuwe baan. Vreeman wordt waarnemend burgemeester in Groningen. Eerder was hij burgemeester in Zaandam en Tilburg. Vreeman studeerde in Groningen en woonde jarenlang in de stad. Naar eigen zeggen hoefde hij ‚Äėgeen seconde‚Äô na te denken over deze nieuwe functie. Wat dit betekent voor zijn functioneren als voorzitter van de ijshockeybond is nog niet duidelijk.

De clubs uit de eredivisie hadden het vizier afgelopen weekeinde aanzienlijk minder goed op scherp staan of hun defensies een stuk beter op orde. In totaal vielen er in zes wedstrijden 46 doelpunten, 39 minder dan vorige week. In totaal is er in twee speelweekeinden al 131 keer gescoord. Dat is een gemiddelde van 10,08 per wedstrijd. Herentals speelt het meest avontuurlijk. In de vier wedstrijden vielen tot nu toe al 55 doelpunten.

Volgens Peter van Biezen heeft Tilburg Trappers geen excuses meer bij nederlagen, zo vertelde hij aan Brabants Dagblad na het verlies in Den Haag afgelopen weekeinde. ‚ÄėAl drie jaar roepen we dat we nog volwassen moeten worden en dat we jong zijn en mogen rijpen. Drie jaar heeft iedereen in en rond de club dat geaccepteerd en hebben de supporters ons nog gesteund. Dit jaar telt alleen de titel. Dus moeten we laten zien dat we volwassen zijn geworden. Als je dan tegen zo‚Äôn team speelt, moet je gewoon winnen.‚Äô

Chris Eimers wijst in Leeuwarder Courant het incident tussen Jeroen van Olphen en de bank van Herentals aan als het keerpunt in de wedstrijd, die leidde tot de nederlaag. ‚ÄėIn plaats van rustig ons overwicht te benutten en de stand uit te bouwen, gingen we nu met een 1-2 achterstand de kleedkamer in na de eerste periode. Dat doet wat met de groep, zeker mentaal. En dat allemaal door de actie van Jeroen. Het is onacceptabel wat Jeroen deed. Er gaan ook sancties volgen, want ik wil dit niet en het zal ook de laatste keer zijn dat Jeroen zich op deze wijze laat gaan‚Äô, zegt Eimers in Leeuwarder Courant.

Nijmegen Devils heeft een opmerkelijke nieuwe hoofdsponsor. Het gaat om de Stamceldonorbank, een goed doel. ‚ÄėDaar worden genetische profielen verzameld, zodat pati√ęnten met leukemie behandeld kunnen worden‚Äô, legt voorzitter Theo Lemmen uit in De Gelderlander. Het is een deal met gesloten beurzen, waarbij Nijmegen zich inzet voor het goede doel. Bij Nijmegen haakte hoofdsponsor Romijnders afgelopen jaar af en een opvolger werd niet gevonden.

De nieuwe coach van Nijmegen, oud-speler Eric Mater, heeft er weinig moeite mee dat Nijmegen niet meer uitkomt op het hoogste niveau. ‚ÄėWe hebben jaren bij de top van Nederland proberen te horen met faillissementen tot gevolg. Dat lijkt me niet de bedoeling. Noodgedwongen varen we nu deze koers. Misschien was het nog beter geweest als we er zelf voor hadden gekozen‚Äô, zegt hij in een interview in De Gelderlander.

Het blijft goed gaan met Daniel Sprong en de Charlottetown Islanders in de QMJHL. Met acht overwinningen in elf wedstrijden is het team nog altijd koploper in de Maritimes Division van de liga. Sprong speelde alle wedstrijden en vergaarde al zes goals en zes assists. Daarmee blijft hij de topscorer onder alle rookies in wat één van de drie sterkste jeugdliga’s ter wereld is.

De Strafbankkoning van vorige week, Daniel Nycholat, krijgt niet de kans zijn titel te verlengen. Inmiddels zit Nils Vroemans van Herentals stevig op de troon. In vier wedstrijden liep hij al tegen 54 strafminuten op, waaronder twee game-misconducts. Hij staat 21 minuten voor op Wesley Hendriks van Den Haag en 22 minuten op Vladislavs Dobrenkijs van Eindhoven Kemphanen.