Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters GIJS Groningen Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

The Tuesday Round-up Week 24

Met nog maar enkele uren te gaan tot de derde play-off-wedstrijd toch maar een round-up op deze dinsdag. In deze editie onder meer aandacht voor Jordy van Oorschot, Nardo Nagtzaam, Lester Brown en de climax van het seizoen in de eerste divisie.

Vanavond staat de derde wedstrijd in de serie tussen Den Haag en Geleen op het programma. Het duel begint om 20.30 uur in de Uithof. Geleen moet het in ieder geval stellen zonder de geschorste Kay Gielen. Afgelopen zondag meldde coach Chris Eimers dat Jeffrey Mens nog even afwachten is. Den Haag moet het stellen zonder Marcel Bruinsma. De wedstrijd is vanavond via live-audio te volgen via Streekradio Start, die ook via internet te beluisteren is.

Verdediger Kipp Workman van Eaters toont zich in Limburgs Dagblad optimistisch over de kansen van zijn ploeg vanavond. ‘We waren er in de eerste wedstrijd dichtbij. Ik heb er vertrouwen in dat we ze pakken. Het is mogelijk, dat hebben we gezien', zegt hij.

Jordy van Oorschot, uitgeroepen tot beste verdediger, heeft nog geen idee tegen wie het Nederlands team het in Polen moet opnemen. ‘Daar hou ik me nu nog niet mee bezig. Eerst die landstitel, dan kijken we verder', zegt hij in een interview met AD/Haagsche Courant. Hij vindt het jammer dat in Nederland niet op een serieuze manier plus/minus wordt bijgehouden, zodat ook verdedigers beoordeel worden. ‘Ja, maar wie gaat dat bijhouden.'

De competitie in de eerste divisie gaat naar een climax. Komende zaterdag valt in Eindhoven de beslissing om het kampioenschap. Op zaterdag wist Den Haag met 3-4 te winnen in Eindhoven, maar de CTO-jongens sloegen een dag later hun slag in Den Haag om een derde wedstrijd af te dwingen. Daarvoor had het team van Robb Serviss wel penaltyshots nodig. De derde ontmoeting begint komende zaterdag om half negen in het ijssportstadion in Eindhoven.

Voor Nardo Nagtzaam is het seizoen voorbij. De voormalige jeugdinternational verloor met de Mercyhurst Lakers in de halve finale van de conference met 5-2 van Air Force, waardoor het seizoen abrupt eindigde. Nagtzaam had vier schoten op doel in de wedstrijd, maar geen treffers. Met elf goals en negentien assists in 38 wedstrijden eindigt de Nederlander in zijn rookie-season op de tweede plaats van de topscorerslijst van zijn universiteit.

De Nederlandse aanvaller Lester Brown kwam de afgelopen periode uit voor Newmarket Hurricanes in de OJHL, de grootste junior A-liga in Toronto en omgeving. Met zijn team strandde Brown, die al jaren op verschillende niveaus in Noord-Amerika speelt, in de zevende wedstrijd van de OJHL North Division Final in de serie tegen Stouffville Spirit. Brown had twee goals en drie assists in tien wedstrijden in de play-offs voor Newmarket.

Tilburg Trappers heeft zondagmiddag afscheid genomen van het seizoen met een wedstrijd met de fans. Daarbij werden door de supportersverenigingen van Tilburg ook de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Ian Meierdres won de prijs van de most valuable player, terwijl Rico Jonkers de prijs kreeg voor de speler die de meeste progressie heeft gemaakt.

Zoals verwacht de afgelopen week weinig veranderingen in het klassement van de strafbankkoning. De top vier is uitgeschakeld en de nummers vijf (Matt Korthuis) en zeven (Brian Mullally) liepen in de eerste twee wedstrijden niet tegen serieuze strafminuten op. Kay Gielen maakte wel een sprong in het klassement met zijn matchpenalty. Hij verdubbelde bijna zijn totaal en staat met 57 strafminuten nu op plaats 38.

 

Div Teams 1112

Nog meer ijshockey