Div teams 0910

16 maart 201000:00

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up week 25

Een kakelverse editie van de Tuesday Round-up staat online. Met deze week onder meer aandacht voor Rody Jacobs, het CTO, een historische wedstrijd voor Mike Dalhuisen, de nieuwe club van Brent Patry en Charlie Lownoize & Mental Theo.

Rody Jacobs blikt in Brabants Dagblad vast vooruit naar de play-off-finale. Hij weet niet goed wat hij ervan moet verwachten, maar legt de favorietenrol vast bij Devils. ‘Ook de finaleplek van Nijmegen is zwaarbevochten. Ze zijn knap teruggekomen van een 2-0-achterstand in de serie tegen Geleen. Het is een andere tegenstander dan Den Haag. Vanaf dinsdag gaan we een tactisch plan maken en toewerken naar de eerste wedstrijd. Nijmegen is eerste geworden in de competitie en heeft het thuisvoordeel. Zij zijn dus de favoriet. En ik vond het tegen Den Haag wel lekker om de underdog te zijn.'

Mike Dalhuisen was vorige week in de play-offs in het Amerikaanse college ijshockey betrokken bij een historische wedstrijd. De tweede wedstrijd in de serie tussen Quinnipiac en Union werd de langste in de geschiedenis van het college ijshockey. Pas na één minuut spelen in de vijfde overtime viel de winnende goal. De wedstrijd duurde in totaal vijf uur en 57 minuten. Greg Holt scoorde namens het team van Dalhuisen de winnende goal.

Daardoor werd de stand in de best-of-three serie weer gelijk. Het vormde echter niet de inleiding voor een glorieuze comeback voor Quinnipiac. De derde wedstrijd werd afgelopen zondag met 2-1 verloren, waardoor het seizoen er voor Dalhuisen op zit. De teamnaam van de tegenstander is overigens wel opvallend. De sportteams van Union University spelen onder de naam The Dutchmen. Voor de Bobcats had Dalhuisen dit seizoen een goal en zes assists in 37 wedstrijden met zeventien strafminuten.

Wie met eigen ogen wil zien hoe het met het nieuwe opleidingsinstituut CTO gaat, kan komende donderdag terecht in het IJssportcentrum Eindhoven. Om half vier 's middags speelt het CTO daar een interland tegen Oostenrijk U16. Half februari speelde CTO zelf al drie wedstrijden in Oostenrijk als onderdeel van een trainingsweek in Zell am See. Nederland verloor daar twee wedstrijden en won de derde ruim met 6-1. De toegang voor de wedstrijd in Eindhoven is gratis.

Voor Heerenveen Flyers mag het seizoen er dan opzitten, dat is niet het geval voor Brent Patry. De verdediger vond vrijwel direct na de uitschakeling door Geleen onderdak bij de Tulsa Oilers in de Central Hockey League in de Verenigde Staten. Daar speelde hij intussen al zes wedstrijden, zonder goals of assists. Voor Nederlanders is de bekendste speler bij Tulsa ex-topscorer van de liga TJ Caig. Veel Amerikaanse profclubs breiden hun selectie rond deze periode uit met Europese profs wier seizoen geëindigd is.

Met slechts dertienduizend kijkers was de uitzending van het ijshockey op RTL7 afgelopen zondag het slechtst bekeken programma van het seizoen tot nu toe. Dat werd deels goedgemaakt op zondagochtend toen er liefst 28.000 mensen voor de buis zaten. Daarmee in totaal dus 41.000, zevenduizend minder dan een weekje eerder, maar vierduizend meer dan twee weken terug.

De finale in de Belgische competitie gaat tussen Herentals en Leuven. Beide teams staan komende zaterdag om kwart over negen voor het eerst tegenover elkaar in Herentals, dat het thuisvoordeel heeft in de serie. Herentals won in de halve finales in drie wedstrijden van Deurne, terwijl Leuven te sterk was voor Turnhout. De finale in België wordt gespeeld in een serie over maximaal zeven wedstrijden.

Het wereldkampioenschap ijshockey in Duitsland heeft een officieel lied. De Hamburgse band Scooter is verantwoordelijk voor het nummer Stuck On Replay dat gedurende het hele kampioenschap gedraaid gaat worden. Scooter scoorde in de jaren negentig een toptien hit in Nederland met het nummer Move Your Ass. Het is niet bekend of Charlie Lownoize & Mental Theo al benaderd zijn voor een single rond het WK in Tilburg.