Div teams 1415

4 november 201423:15

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 4

Het is dinsdag, Round-up-dag. Nog net dan op het moment van publicatie. In deze editie vooral aandacht voor Nederlanders die in het buitenland actief zijn. Daarnaast nieuws over streams en een speciaal magazine vanuit Geleen.

Deze week geen live-streams uit Thialf. Vanwege de late bekendmaking van de data voor het spelen van de halve finales van de beker is de wedstrijd van komende vrijdag niet meer in te plannen voor de mensen van Sportsbroadcasting.nl. Bij het hervatten van de competitie zijn de camera’s weer van de partij. Mogelijk is er wel live audio van wedstrijden dit weekeinde.

Geleen zet ook sinds dit seizoen in op multimedia ter promotie van de club. Daartoe is het Red Report ontwikkeld, een wekelijks magazine-programma dat in eigen beheer wordt gemaakt samen met het productiebedrijf Visible. Deze week een samenvatting van de wedstrijd tussen Eaters en Herentals, waarbij een deel van de beelden zijn geschoten met een camera op de helm van de scheidsrechters en reacties na de wedstrijd.

Daniel Sprong is begonnen aan zijn extreem belangrijke draftjaar bij de Charlottetown Islanders van de hoogste jeugdliga in Quebec. Op dit moment is Sprong met negen goals en negen assists in negentien wedstrijden de nummer twee op de topscorerslijst bij de Islanders, maar wel een -10 in de +/-.

Sprong wordt mogelijk de eerste deels in Nederland opgeleide speler die in de eerste ronde van de NHL-draft wordt gekozen. Analist Craig Button van TSN heeft Sprong zelfs op nummer negen staan in een ranglijst die wordt aangevoerd door supertalenten Connor McDavid en Jack Eichel. Collega Bob McKenzie van Button heeft Sprong op de negentiende plaats staan, nog latijd in de eerste ronde.

Kevin Bruijsten blijft het prima doen op het hoogste niveau in Frankrijk. De aanvaller heeft in acht wedstrijden inmiddels vijf goals en zes assists en is daarmee de topscorer van het door Barry Smith gecoachte team. De ploeg staat met negen punten op de negende plaats van de ranglijst.

Nardo Nagtzaam is begonnen aan zijn vierde seizoen voor Mercyhurst University op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten. De 24-jarige aanvaller speelde tot nu toe vijf wedstrijden, waarin hij een goal en een assist voor zijn rekening nam. Zijn team speelde tot nu toe zes wedstrijden, waarvan er drie werden gewonnen en drie verloren gingen.

Jamie Schaafsma speelt dankzij de fusie van de ECHL en de CHL plotseling in de ECHL. De speler, die zijn profdebuut ooit maakte bij Geleen, is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Allen Americans in Texas. In vier wedstrijden tot nu toe verzamelde hij pas Ă©Ă©n assist. Zijn ploeg staat voorlopig op de vierde plaats van de zeven teams tellende Central League in de Western Conference.

Koploper in die liga is Tulsa Oilers, waar ook een bekende uit de Nederlandse competitie speelt. Ex-Nijmegen en Den Haag-forward TJ Caig verzamelde in vijf wedstrijden tot nu toe vier goals en een assist. Caig speelde afgelopen seizoen in Italië op het hoogste niveau voor Vipiteno. Ook in 2009-10 speelde Caig al in Tulsa.

Raphael Joly speelde pas Ă©Ă©n wedstrijd voor zijn nieuwe club Duisburg. In de topper tegen Essen in de Oberliga West nam hij direct een goal en twee assists voor zijn rekening in de 4-2 overwinning. Zijn twee assists waren bij goals van de tot Duitser genaturaliseerde Amsterdammer Diego Hofland. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Neusser EV op het programma.

Lester Brown is voortvarend begonnen aan zijn profloopbaan. Als speler van Berkshire in de Federal Hockey League speelde hij inmiddels zes wedstrijden, waarin hij vier goals en een assist voor zijn rekening nam. Daarmee is hij de nummer vijf op de topscorerslijst van zijn club. Berkshire Battalion staat met acht punten op de vierde plaats van de ranglijst.

Mike Dalhuisen is nog altijd bij de Texas Stars uit de American Hockey League, maar heeft daar nog geen wedstrijden gespeeld. Dalhuisen werd vanuit het trainingskamp van de Stars doorgestuurd naar de Idaho Steelheads van de ECHL. Halverwege oktober werd hij nog voor het seizoen in de ECHL begon teruggeroepen naar Austin.