Div teams 1314

5 november 201314:05

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 5

Ook op deze druilerige dinsdag presenteren wij de wekelijkse Round-up van verhalen buiten het ijs. In de Tuesday Round-up van vandaag onder andere aandacht voor de positie van Deniz Mollen, de ontgroening bij Tilburg, de gevolgen van de ijsproblemen in Thialf, de verrichtingen van een paar Nederlanders in het buitenland en de rol van ijshockey in een musical.

Deniz Mollen zat afgelopen zaterdag op de bank bij de wedstrijd tegen Den Haag, die Eindhoven met 2-12 verloor. Het was voor het eerst dit seizoen dat de 20-jarige international niet de starter was. 'Ik ben het eens met de beslissing van Josh', vatte Mollen in Eindhovens Dagblad de vervanging toe. 'Op zondagavond lig ik thuis voor de tv met pijn in mijn benen. Twee keer keepen per weekeinde is erg zwaar. Ik heb dat onderschat.'

Mizerek toont zich in dezelfde krant verbaasd over de reactie van zijn doelman, die sinds dit jaar geen deel meer uitmaakt van het voormalige CTO in Eindhoven, waardoor zijn trainingsuren flink zijn afgenomen. 'Dat moet je compenseren in de sportschool. Ik heb er geen zicht op of Deniz dat doet. Hij is jong en onervaren, maar ik heb niet eerder meegemaakt dat een speler het eens is met een rol als reserve. Deniz kan veel bereiken, maar de vraag is: hoe graag wil hij het?', aldus Mizerek in Eindhovens Dagblad.

De forse overwinning van Tilburg Trappers tegen Geleen was maar bijzaak voor de Tilburgse ploeg afgelopen weekeinde. 'Aan deze overwinning hecht ik weinig waarde', zegt forward Jeffrey Melissant in Brabants Dagblad. Het was namelijk ook de avond van de ontgroening in de kleedkamer. 'Dat betekent dat wij hun hoofden kaal gaan scheren', zegt hij over de spelers die voor het eerst een profcontract ondertekenden. Het ging daarbij om Cas Staps, Jordy Verkiel en Nick Broadwater.

Trappers moest het stellen zonder verdediger Will Colbert. 'Het is bij hem in de rug geschoten', zegt coach Paul Gardner in de krant. Voorlopig krijgt de verdediger dan ook rust. 'Er komen nog genoeg wedstrijden aan. Ik heb liever dat hij een paar wedstrijden mist en dan topfit terugkeert. Hopelijk missen we Will niet te lang, want hij is een belangrijke speler in onze selectie.'

De ijsproblemen in Heerenveen zijn niet alleen een probleem voor de planners van de Nederlandse ijshockeybond, maar vooral ook voor Flyers zelf. Coach Chris Eimers vertelt in Leeuwarder Courant dat hij de gevolgen duidelijk zag in het spel bij de overwinning op Geleen zondag. 'Je kon duidelijk aan ons spel zien dat we na de fraaie zege van dinsdag op Den Haag maar een keer getraind hebben. De passing was niet goed, we konden de kansen niet maken, de jongens hadden veel te snel zware benen. Het was een stroeve wedstrijd van onze kant.'

Mitch Bruijsten heeft een productief begin van zijn profloopbaan in Noord-Amerika. De geboren Nijmegenaar heeft na vier wedstrijden al twee goals en twee assists op zijn naam, waarmee hij de nummer twee is op de topscorerslijst van de Mississippi Surge van de SPHL. Zijn team won twee van de vier gespeelde wedstrijden. Bruijsten had zondag de game winning goal in de wedstrijd tegen Louisiana voor ruim 3200 toeschouwers.

Mike Dalhuisen speelde tot nu toe vijf wedstrijden voor de Stockton Thunder uit de ECHL, waarin hij twee goals en twee assists voor zijn rekening nam. Voor Dalhuisen was afgelopen weekeinde extra emotioneel, omdat zijn team in actie kwam tegen kanker, een strijd waar Dalhuisen zich sinds het overlijden van zijn moeder in 2008 ook actief mee bezighoudt. Hij vertelt erover in een interview met de lokale krant in Stockton.

ERU gaat opnieuw het land in met ijshockey. Van half november tot en met begin februari 2014 doet de ijshockeytour met clinics en demonstraties van het bedrijf in totaal 22 tijdelijke ijsbanen in dorps- en stadscentra aan. Bij de toer zijn verschillende spelers uit de eredivisie betrokken.

Het ijshockey heeft het toneel van de Nederlandse theaters bereikt. Althans, een beetje. De musical Love Story van Joop van den Ende heeft maandag zijn premiere beleefd. Net als in de gelijknamige film uit begin jaren zeventig, met Ryan O'Neal en Ali MacGraw in de hoofdrollen, speelt de mannelijke hoofdrolspeler een ijshockeyer die verliefd wordt. De musical is gebaseerd op een boek van Erich Segal. Freek Bartels en Celinde Schoenmaker moeten het stuk gaan dragen.