Div teams 1314

12 november 201315:03

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 6

Een bumpereditie van de Tuesday Round-up deze week. Twintig procent meer inhoud voor dezelfde prijs. Met het AHL-debuut voor Mike Dalhuisen, het scorende vermogen van Mitch Bruijsten, een rumoerig verlopen derby in Hoorn en vanzelfsprekend de reacties rond de wedstrijden in de eredivisie van afgelopen weekeinde. 'Ik ben wakker geschud'.

Mike Dalhuisen heeft zijn langverwachte debuut gemaakt in de American Hockey League. De Nederlandse international werd zondag door de Bridgeport Sound Tigers teruggehaald van de Stockton Thunder en maakte maandagmiddag zijn debuut in het eerste verdedigingspaar van de Sound Tigers met Calvin de Haan, wiens naam een Nederlandse afkomst doet vermoeden.

Voor ruim tweeduizend toeschouwers in het Times Union Center verloren Dalhuisen en de Sound Tigers met 5-2 van de Albany Devils, het farm team van New Jersey. Dalhuisen had drie schoten op doel en vijf strafminuten als gevolg van een vechtpartij in de derde periode.

Mitch Bruijsten blijft makkelijk het net vinden in de SPHL. De international die vorig jaar nog voor Geleen speelde trof twee keer doel in de wedstrijd tegen de Louisiana Ice Gators. Liefst ruim 6500 toeschouwers zagen de ploeg van Bruijsten wel met 7-5 verliezen.

De tweede goal van Bruijsten in de wedstrijd, die in zes wedstrijden al vijf keer scoorde, werd gescoord op aangeven van Mike Looby, ook al ex-Eaters. Bruijsten is met zes punten in zes wedstrijden de nummer twee op de topscorerslijst van zijn ploeg en +2 in de plus-minus. Zijn team staat op het moment zevende in de tien teams tellende SPHL. Louisiana is de koploper.

Eaters-coach Andy Tenbult gaat vandaag met zijn spelersgroep in gesprek over een nieuwe aanpak, schrijft dagblad De Limburger. De coach van de hekkensluiter in de Eredivisie ziet dat zijn selectie nog niet het niveau haalt dat mogelijk is. ‘Door problemen met het ijs in Glanerbrook konden we de hele maand september niet trainen. Ik weet niet of de bepalende spelers daar nog steeds last van hebben, maar ze halen hun niveau niet’, zegt Tenbult in de krant.

Volgens Tenbult is de laatste plaats op de ranglijst niet het gevolg van een gebrek aan niveau in de selectie en is het ook geen mentaliteitskwestie. ‘Nee, de jongens kunnen meer. Het komt er alleen nog niet uit. Ik weet niet waar dat aan ligt, maar we gaan alles proberen om het tij te keren’, aldus de altijd strijdbare Nederlandse-Canadees.

De overwinning op Heerenveen was de achtste op rij voor Trappers. Volgens captain Diederick Hagemeijer kan de vag echter nog niet uit in Stappegoor. ‘Daar is het veel te vroeg voor&rsrsquo;, zegt hij in Brabants Dagblad. ‘Het zit nu even allemaal mee. Dat is heel positief. Als je naar de wedstrijd van vandaag kijkt, zie dat Heerenveen maar een paar fracties van de wedstrijd met ons mee kan doen. Dat geeft vertrouwen.’

De captain van Trappers ziet ook wel het contrast met vorig seizoen. ‘Hoe het dan nu kan dat het mee zit? Ik weet het niet. Als ik dat tot in detail kon weergeven, dan word ik ooit nog de beste coach van de wereld. We zullen zeker nog wedstrijden verliezen. Alle teams worden beter naarmate het seizoen vordert. Wij hebben het geluk dat het team al lang bij elkaar is en dat het heel goed klikt met de imports, maar om nu te zeggen dat we ongeslagen kampioen gaan worden, gaat heel erg ver’, tempert Hagemeijer in de krant de verwachtingen.

Coach Chris Eimers kijkt kritisch naar het functioneren van zichzelf en van zijn team na de nederlaag in Tilburg. Tegen Omroep Friesland ontkent hij echter nadrukkelijk van plan te zijn op te stappen. In Leeuwarder Courant nomt hij de zege van Trappers meer dan verdiend. ‘Zij waren op alle fronten beter.’

Daarbij ergerde hij zich echter wel aan de houding van zijn eigen ploeg. ‘Het is de nummer Ă©Ă©n op de ranglijst tegen de nummer twee. Dan kun je een signaal afgeven. Dat deden wij niet. Je moet tot het gaatje willen gaan. Ook al verlies je dan alsnog, de pijn voel je dan niet’, zegt hij in Leeuwarder Courant. Die krant meldt ook dat een transfer van een speler uit de Engelse competitie naar Flyers vorige week is afgeketst.

De kritiek van coach Josh Mizerek afgelopen week op zijn doelman Deniz Mollen, heeft laatstgenoemde niet ongemoeid gelaten. Volgens Eindhovens Dagblad keepte de international twee wedstrijden lang vrijwel foutloos. ‘Daar schrik je van’, zegt Mollen over het artikel in de krant waarover ook in de Roundup werd geschreven, ‘maar de kritiek was terecht. De realiteit is soms keihard, en daar moet je zeker niet voor weglopen. Doe je dat wel, dan zul je nooit beter worden. Ik ben wakker geschud. Zo heb ik vorige week echt als een beest getraind.’

In Dordrecht wordt met interesse gekeken naar de opmars van de lokale Lions. De formatie van Alexander Jacobs heeft slechts Ă©Ă©n verliespunt meer dan Herentals, dat wordt gezien als de gedoodverfde nummer vier op de ranglijst. Coach Jacobs toont zich echter voorzichtig in De Dordtenaar. ‘We hebben Herentals in zicht. Of het reĂ«el is of wij in aanmerking kunnen komen voor de vierde plek, zal moeten blijken de komende weken.’

Toch is hij tevreden over de progressie van zijn ploeg. ‘Maar zolang we uitzicht hebben op een plaats in de play-offs moeten we daar ook vol voor gaan. Het zou een geweldige stunt zijn. In ijshockeyland is nogal sceptisch gereageerd op ons toetreden tot de eredivisie. Nu we anderhalve maand bezig zijn, hebben we al meer punten vergaard dan Amsterdam in de afgelopen seizoenen bij elkaar.’

Daarbij kijkt hij positief naar de ontwikkeling van de Nederlandse spelers, die een belangrijke stempel drukken op de ploeg. ‘De jongens die al langer in Dordrecht spelen, wennen langzamerhand steeds beter aan de veel hogere spelsnelheid op dit niveau. Dat is een geweldige stimulans voor het team’, aldus Jacobs in de krant.

Noordhollands Dagblad wijdt een artikel aan het straffenfestijn tussen Blue Mountain Cougars en Hoorn Rhinos, de ijshockeyderby in Hoorn. Cougars-captain Jeroen Klappe over de straffen. ‘Dat waren er extreem veel.’ Zijn collega Henk Jan Pranger van Rhinos: ‘We verloren ons hoofd. En zij profiteerden daarvan.’ Het duel werd gespeeld in de vierde divisie van de NIJB. Het wedstrijdformulier staat op het moment van schrijven van dit artikel nog niet online.

Het wedstrijdverslag in Noordhollands Dagblad spreekt over spelers die weigeren naar de strafbank te gaan, vechtpartijen op het ijs en op de tribune en een huilende speler op de strafbank waar een speler wordt tegengehouden om het ijs op te gaan om zijn broer te hulp te schieten. Uiteindelijk komt het volgens Cougars-captain Klappe toch nog wel goed tussen de twee ploegen. ‘We drinken er straks samen een biertje op.’