Theo van Gerwen bank U20 2018

28 augustus 201910:42

Door Joep Meijsen

Theo van Gerwen neemt taken Algemeen Directeur waar

Het bestuur van IJshockey Nederland heeft Theo van Gerwen aangesteld als waarnemer voor de taken van de Algemeen Directeur. Hij vervult daarmee de rol van de al enige tijd wegens ziekte afwezige Rob van Rijswijk.

Van Gerwen gaat zijn taak uitvoeren naast zijn bestaande functie als Technisch Directeur bij IJshockey Nederland. Rob van Rijswijk is sinds enkele maanden afwezig. 'Om die reden hebben we als bestuur van IJshockey Nederland besloten om Theo van Gerwen per direct als zijn waarnemer aan te stellen', schrijft vice-voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland in een brief aan onder meer leden en relaties van de ijshockeybond.

Rob van Rijswijk keerde in juli 2016 terug als bondsdirecteur na een lange periode bij de internationale ijshockeyfederatie IIHF. Eerder fungeerde hij in de jaren negentig al als bondsdirecteur. Ook maakte hij eerder korte tijd deel uit van het bestuur van IJshockey Nederland. Zijn langdurige afwezigheid maakt vervanging noodzakelijk. Hopstaken: 'Dat betekent dat Theo het eerste aanspreekpunt is voor de taken van de Algemeen Directeur. Hij zal die taken naar beste kunnen uitvoeren naast zijn taken als Technisch Directeur. We gaan ervanuit dat u begrip hebt voor deze beslissing en wensen Theo veel succes in zijn waarnemende functie van algemeen directeur naast zijn functie als Technisch Directeur. We wensen Rob tot slot veel beterschap.'

Theo van Gerwen trad in juni 2012 aan als technisch directeur bij de ijshockeybond. Voor die tijd was hij international, bondscoach en general manager bij Tilburg Trappers. Van Gerwen is de nummer acht op de eeuwige topscorerslijst van de nationale ploeg met 52 goals en 59 assists in 128 interlands. Hij speelde tussen 1980 en 1994 voor de nationale ploeg en stond tussen 2002 en 2004 in de bank als bondscoach. Hij coachte de afgelopen jaren ook verschillende nationale jeugdteams.

Delen