Final Four2018 Den Haag Heerenveen publiek

29 juni 201817:44

Door Joep Meijsen

Thialf bevestigt groot internationaal toernooi

Een Nederlands ijshockeyteam speelt op 1 en 2 september een internationaal toernooi met drie teams uit de hoogste Duitse liga. De naam van het toernooi is Thialf Icehockey Cup en de kaartverkoop begint zondag.

Het toernooi komt niet als een verrassing. Rond de finale van de Beneliga werd al gemeld dat bij het begin van het nieuwe seizoen Duitse topteams naar Thialf zouden komen. Op 19 mei meldde IJshockey Nederland al dat de deelnemende teams uit de DEL de Fischtown-Pinguins uit Bremerhaven, de Pinguins uit Krefeld en DEG uit DĂĽsseldorf waren, met Team NL als deelnemer. Dit is geen officieel Nederlands team, maar een combinatieploeg van vooral spelers van Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers.

Op zaterdag om 17.00 uur spelen, onder voorbehoud, Bremerhaven en Krefeld tegen elkaar, gevolgd om 20.30 uur door het duel tussen DĂĽsseldorf en Team NL. Een dat later om 13.30 uur is er dan het duel tussen de twee verliezers van zaterdag, gevolgd door de finale van het toernooi om 17.00 uur. Met het toernooi wil Thialf zich sterker op de kaart zetten als het schaatshart van de wereld. 'Met dit internationale toptoernooi zetten we IJshockey nog meer op de kaart en willen we zorgdragen voor een positieve bijdrage in de sport, zowel in de breedte als in de topsport', zegt Marc Winters, directeur Thialf.

De kaartverkoop voor het toernooi begint dus op zondag 1 juli. Dagkaarten, die toegang geven tot twee wedstrijden kosten €25, terwijl een passe-partout voor alle dagen voor €45 over de digitale toonbank gaat. Daarnaast worden servicekosten in rekening gebracht. De kaartverkoop is hier te vinden >>>