Flyers Hijs juich Verschuren nov 18

13 december 201807:46

Door Joep Meijsen

Thialf dit weekend op slot; wedstrijd verplaatst

De ijshockeyhal in Heerenveen blijft in ieder geval de komende dagen in afwachting van nader onderzoek dicht. Dit betekent dat de wedstrijd in de Beneliga tussen Flyers en Herentals wordt verschoven naar eind januari.

Volgende week wordt een zogenoemde stabiliteitsproef uitgevoerd rond de hal om duidelijk te maken hoe veilig de hal is. De afgelopen drie dagen van onderzoek en inspecties hebben op dat vlak nog geen definitieve conclusies opgeleverd. De proef wordt vermoedelijk op dinsdag of woensdag uitgevoerd, zo meldt Leeuwarder Courant. Daarna moet er meer duidelijkheid zijn over het perspectief van de hal. Veiligheidsexperts maken zich vooral zorgen over de veiligheid van de hal bij krachtige wind.

'Het bureau gaat de proef nu goed voorbereiden. Alle protocollen moeten kloppen. Dat duurt even. Maar na de proef, waarschijnlijk woensdag, zijn wel meteen definitieve conclusies te trekken over het herstelwerk. Dat is een voordeel', zegt burgemeester Van der Zwan van Heerenveen in de krant. Voorzitter Henk Hoekstra van Flyers blijft nuchter onder de tegenslag. ‚ÄėJammer, maar het is zoals het is. We moeten het besluit van de gemeente afwachten. Dit geeft je als club een heel machteloos gevoel. Dit is erg vervelend, we beseffen dat de hele club geraakt wordt. Toch moet je er niet aan denken dat de hal te vroeg vrijgegeven wordt, er een wedstrijd gespeeld wordt en dat er dan iets gebeurt.‚Äô

Intussen is besloten om de wedstrijd in de Beneliga die voor komend weekeinde op het programma stond voor Unis Flyers Heerenveen tegen Herentals te verplaatsen naar 26 januari. De wedstrijd tegen Amsterdam wordt op vrijdag 21 december in Leeuwarden gespeeld, een dag eerder dan de oorspronkelijke planning in Thialf. Of de eerste wedstrijd van de best-of-3 in de halve finales om de beker, zaterdag 29 december tegen Nijmegen, in Thialf zal worden gespeeld is nog onduidelijk. Er ligt al een optie om deze wedstrijd, indien nodig, ook in Leeuwarden af te werken.

Delen