Oranje Kroatie WK cheer Roosendaal vd Schuit 2017

18 juni 201820:24

Door Joep Meijsen

Thomas Roosendaal stopt met ijshockey

Verdediger Thomas Roosendaal van Den Haag hangt zijn schaatsen aan de wilgen. De 27-jarige ijshockeyer kan de sport niet langer combineren met zijn prive-leven.

Dat maakt Den Haag bekend via Facebook. 'Ik heb deze keuze moeten maken in verband met mijn werk. Ik wil mij verder ontwikkelen als personal trainer en mijn eigen bedrijf groter maken. Dit gaat helaas niet in combinatie met ijshockey', zegt de speler zelf.

Roosendaal won afgelopen seizoen met Den Haag de beker, de landstitel en het kampioenschap in de Beneliga. De in Leiderdorp geboren verdediger speelde in Beneliga en Final Four in totaal dertig wedstrijden vorig seizoen waarin hij drie goals en vijftien assists voor zijn rekening nam. In tien bekerwedstrijden voegde hij hier nog twee assists aan toe.

Roosendaal: 'De afgelopen jaren waren fantastisch waarin, ik, het team en de club heb zien groeien naar een hele mooie en gezellige vereniging. Met als hoogtepunt het winnen van de "Triple" afgelopen seizoen.'

Roosendaal debuteerde ooit namens Amsterdam in de Eredivisie, sinds 2010-11 speelde hij vrijwel onafgebroken voor Den Haag, in Eerste Divisie, Eredivisie en Beneliga. In 2016-17 maakte hij deel uit van de Oranjeploeg die deelnam aan het wereldkampioenschap Division IB in Belfast.

Delen