49258303317 16f6a36a8d k
— © Robert Bos (Flickr)

1 mei 202020:27

Door Joep Meijsen

Thomas Roosendaal stopt met ijshockey

Thomas Roosendaal speelt volgend jaar niet voor Cairox Hijs Hokij Den Haag. De 29-jarige verdediger heeft besloten zijn contract niet te verlengen.

De verdediger keerde dit jaar terug in de opstelling van Den Haag nadat hij het seizoen daarvoor had laten lopen. Hij kan het ijshockey en privé echter niet meer met elkaar combineren. 'oor afgelopen seizoen had ik daar een goede balans in gevonden, maar was er weinig tijd over. Zoals jullie weten is mijn dochter geboren en wil ik er graag voor mijn gezin zijn. Ik zie de combinatie tussen zes dagen werken, ijshockey en tijd met mijn gezin doorbrengen niet samen gaan. Daarom heb ik besloten om ermee te stoppen', vertelt hij aan de website van Den Haag.

Roosendaal was in 23 wedstrijden in de Beneliga afgelopen seizoen goed voor 1 goal en 3 assists met 4 strafminuten. Roosendaal is een voormalige jeugdinternational. Hij speelde enkele jaren geleden Ă©Ă©n WK met het grote Oranje. Dat was in Belfast, waar de Nederlandse ijshockeyploeg er niet in slaagde zich te handhaven op Division IB-niveau. Roosendaal debuteerde ooit voor Amsterdam in de oude Eredivisie, maar speelde sinds het sieozen 2010-11 in Den Haag.