Trappers vs Falken 2017 Parker Bowlers schaatst

22 oktober 201700:00

Tilburg aan kop in Oberliga

In de Oberliga won Tilburg Trappers zaterdagavond het inhaalduel tegen Preussen Berlin met 4-1. Door de overwinning is de regerend kampioen nu koploper samen met Duisburg.

In tegenstelling tot vrijdagavond tegen de andere laagvlieger Harzer Falken, moest Tilburg een dag later tegen Berlijn lang wachten op het eerste doelpunt. Trappers had wel een groot overwicht in de eerste periode maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. Beide ploegen kwamen niet tot scoren ondanks dat beide teams een powerplay kregen met twee man meer.

Captain Ivy van de Heuvel opende de score in de 35e minuut. Dat doelpunt werkte verlossend want een minuut later maakte Parker Bowles er al 2-0 van.

Daarmee leek Trappers de wedstrijd eenvoudig te kunnen uitspelen in de laatste twintig minuten. Tot ieders verrassing kwamen de Duitsers echter terug tot 2-1 na een succesvolle breakway. Nederlander en ex-Trapper Julian van Lijden tekende voor een assist.

Trappers liet zich verder niet verrassen en liep in het restant van de wedstrijd uit naar 4-1. De goals kwamen op naam van Giovanni Vogelaar en Parker Bowles (zijn tweede). Door de overwinning deelt Trappers nu de koppositie met Duisburg met 18 punten uit 7 wedstrijden.

Zondagavond wacht de volgende wedstrijd. Dan gaat Trappers op bezoek bij de rode lantaarndrager Harzer Falken dat vrijdag nog kansloos was in Stappegoor.