Trappers vs Eaters 061211 juich

7 december 201100:21

Door Joep Meijsen

Tilburg dwingt beslisser af

De halve finaleserie tussen Tilburg en Geleen wordt pas volgende week beslist. Diderick Hagemeijer had twee goals en een assist in een overtuigende 7-3 overwinning voor Trappers.

appegoor zat met 2200 toeschouwers lekker vol voor de wedstrijd. Vooral de Tilburgse fans kregen waar voor hun geld. Ze zagen hun ploeg vanaf de eerste seconde geloven in de overwinning en uiteindelijk ook met een ruime winst aan de haal gaan. Eaters had in sommige fases controle over de wedstrijd, maar de zege van Trappers wankelde na de eerste periode slechts sporadisch.

Eaters-coach Chris Eimers was dan ook na afloop niet blij. ‘Ik ben niet teleurgesteld in mijn spelers. Ik ben boos. We waren vandaag niet gretig genoeg. Het leek erop alsof de spelers dachten dat Tilbrug ons vandaag de overwinning cadeau zou doen. Dat is een houding die ik niet accepteer. We hadden vandaag de kans de serie te beslissen en goede teams doen dat dan ook. Nu zal het volgende week moeten gebeuren.'

De coach van de bezoekende club had een drukke week achter de rug, waarin hij dacht dat hij zijn ploeg in de breedte nog mocht versterken, vooral gezien de blessure voor Erik Tummers. Hij was daarbij rond met een jonge Nederlandse aanvaller en een Canadese speler voor in de defensie. Hij werd echter kort voor de transferdeadline alsnog door het bestuur van Eaters teruggefloten. Dat wil echter niet zeggen dat de selectie van Eaters intact blijft. ‘Ik accepteer wedstrijden zoals vandaag niet. Als we de finale niet halen, wissel ik een buitenlander in', aldus Eimers na de wedstrijd.

Zijn collega Theo van Gerwen was vanzelfsprekend in een beter humeur. ‘We zijn denk ik goed begonnen aan de wedstrijd en dat is belangrijk voor ons. Vorig jaar hadden we spelers als Steven Yetman, Benoit Doucet en Josh Liebenow, die als ze minder aan een wedstrijd begonnen, konden opschakelen en herstellen. We hebben nu een jonge ploeg, die dat nog niet kan. Dan zie je dat in wedstrijden waarin het tegenzit de frustratie toeslaat', verklaarde hij de tegenstelling tussen de zeperd tegen Amsterdam en de triomf tegen Eaters binnen enkele dagen.

Volgens Van Gerwen had zijn team de controle over de wedstrijd met uitzondering van tien minuten in de tweede periode en een korte periode in het slothoofdstuk van de ontmoeting. ‘Dan zie je hoe gevaarlijk Geleen kan zijn. Ze zijn vooral aanvallend erg sterk en spelen goed transitie-ijshockey. De goals vielen voor ons denk ik ook vaak op het goede moment, maar dat dwing je natuurlijk ook af.'

Trappers greep het initiatief na vier minuten spelen. Met Lars van Sloun op de strafbank vuurde Bjorn Willemse vanaf de blauwe lijn en verzorgde Diederick Hagemeijer de handige deflectie. Eaters sloeg zelf zeven minuten later terug met een powerplay-goal. Ian McDonald passte de puck perfect voor het doel van Ian Meierdres heen en Michael Looby stond bij de tweede paal om binnen te schieten.

Deze goal leek echter niet Geleen, maar juist Tilburg energie te geven. Nog voordat de massaal meegereisde Eaters-fans waren uitgejuicht, lag de puck aan de andere kant al in het net dankzij Ivy van den Heuvel. Het vormde de inleiding voor een periode waarin Tilburg een duidelijk overwicht kreeg in de wedstrijd en dit ook uitdrukte in doelpunten. Jay Latulippe en Bjorn Willemse zorgden ervoor dat Tilburg met een 4-1 voorsprong kon gaan rusten.

Het niveau van de wedstrijd zakte in de tweede periode behoorlijk in. Net als vorige week wisselden de twee teams veel foutieve passes uit. Eaters had meer puckbezit, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Dat gebeurde pas in de slotminuut van de periode toen David Burgess terugkwam uit de strafbank, een prima pass van Ian McDonald in ontvangst nam en deze keurig afrondde.

Ook nu weer vormde de goal van Eaters niet de inleiding voor een furieuze jacht op een beter resultaat. Kort na de hervatting was het Diederick Hagemeijer die met een vernietigend schot de 5-2 op het scorebord bracht. Een powerplay-goal van David Burgess gaf Eaters nog wat hoop, maar een goede actie van Peter van Biezen die Raphael Joly op maat bediende en een goal van Andreas Nilsson vlak voor tijd zetten de eindstand op 7-3.

Woensdag 14 december valt nu de beslissing in deze serie.