Hyc crowell pass 1213

25 november 201222:42

Door Joep Meijsen

Tilburg en Herentals vinden aansluiting

Tilburg Trappers hield zondagavond aansluiting met koploper Den Haag met een 0-4 overwinning in Geleen. Herentals op zijn beurt klom naar de vijfde plaats van de ranglijst met een 5-2 zege in eigen huis tegen Friesland Flyers en vindt daarmee weer aansluiting in de strijd om een plek in de play-offs.

Herentals kon tot nu toe dit seizoen nog niet voortbouwen op het succes aan het eind van vorig jaar toen de ploeg van coach Bill Morgan zich tussen de Nederlandse top mengde in de North Sea Cup. De ploeg leek dit seizoen versterkt aan de start te zijn gekomen, maar wist een competitieve oefencampagne in de eerste weken van het seizoen slechts sporadisch om te zetten in overwinningen in de competitie.

De laatste weken begint het echter beter te lopen bij de enige Belgische deelnemer aan de Eredivisie, met dit weekeinde en zes punten als voorlopig hoogtepunt. Zaterdag werd al in Amsterdam gewonnen en een dag later was de ploeg in eigen huis Heerenveen de baas met 5-2. Matt Crowell was de grote man aan de kant van Herentals met drie treffers in de wedstrijd. De andere goals van Herentals kwamen op naam van Mitch Morgan en Bryan Main. Namens Flyers wisten alleen Kevin Bruijsten en Jeffrey Martens het net achter Bjorn Steylen te vinden.

Herentals besliste de wedstrijd in de openingsfase van de slotperiode. De ploeg profiteerde maximaal van straffen tegen Andrew Krelove en Trevor Hunt om de stand van 1-1 om te bouwen in een 3-1 voorsprong. Omdat zowel Eindhoven als Geleen afgelopen weekeinde punten verspeelden, heeft Herentals nu weer uitzicht op de vierde plaats van de ranglijst die recht geeft op een plek in de play-offs. Het gat met Geleen bedraagt drie punten. Voor Flyers betekent het verlies dat de ploeg voorlopig even afhaakt in de strijd om de bovenste twee plaatsen.

Die strijd lijkt zich toe te spitsen op Tilburg Trappers en koploper Den Haag. Met een 0-4 overwinning in Geleen hield Trappers het verschil met de hoogste plek op de ranglijst zondagavond beperkt tot twee punten. Josh Prudden opende de score na negen minuten spelen, Floris van Lieshout en Mickey Bastings wisten de score in de tweede doorgang uit te bouwen en Bastings sloeg ook in de slotperiode nog een keer toe. Ian Meierdres kreeg de shutout op zijn naam.

Voor Trappers verschuift de aandacht nu weer naar de beker. Komende dinsdag mag de ploeg van Barry Smith afreizen naar Den Haag voor de eerste wedstrijd in een best-of-three die moet gaan bepalen wie zich voor de finale gaat plaatsen. De tegenstander van zondagavond, Geleen, mag op dezelfde avond aan de bak in Eindhoven voor de eerste ontmoeting in de andere halve finale serie.