11 november 201607:56

Door Remco

Tilburg haalt Amerikaanse aanvaller

Shane McColgan maakt de overstap vanuit Noord-Amerika

Tilburg Trappers heeft al een vervanger gevonden voor Bobby Chaumount. De 23-jarige Shane McColgan uit Californie begint aan zijn eerste Europese avontuur bij Trappers.

De 1.75 meter lange aanvaller speelde jarenlang in de Western Hockey League voor Kelowna Rockets, Saskatoon Blades en Portland Winterhawks. Bij die teams was McColgan goed voor 94 doelpunten in 325 wedstrijden. Met Saskatoon speelde hij in 2013 ook mee tijdens de Memorial Cup, de strijd om het kampioenschap op het hoogste junior niveau in Canada tussen teams uit de WHL, OHL en de QMJHL. McColgan speelde in 2011 nog vijf wedstrijden in de AHL voor Connecticut Whale. In dat jaar werd hij ook gekozen door New York Rangers in de vijfde ronde van de NHL-draft.

Na de WHL speelde McColgan twee jaar voor St. Thomas University in de Canadese universiteitscompetitie. Bob Teunissen licht op de website van Trappers de keuze toe: ‘We zijn bij het aantrekken van Shane niet over één nacht ijs gegaan. Al onze contacten bevestigden het verhaal dat we zelf al kenden. Een snelle en positief ingestelde aanvaller met een goed schot, uitstekend op de powerplay en voor de duvel niet bang.’

Trappers is nog bezig om de papieren in orde te krijgen. Daardoor zal McColgan dit weekend nog niet in actie komen voor de regerend kampioen van de Oberliga.