Trappers vs Devils 310210

1 februari 201000:00

Tilburg maakt gehakt van Devils

De strijd om het thuisvoordeel in de halve finales van de play-offs blijft spannend. Tilburg Trappers won in eigen huis zondagavond overtuigend met 5-0 van koploper Nijmegen. Daryl Bat had een goal en drie assists.

De voorsprong van Nijmegen op de ranglijst ten opzichte van Trappers en Eaters bedraagt nu nog maar respectievelijk vier en zes punten. Een stuk minder dan een week geleden. Devils heeft nog wel twee wedstrijden minder gespeeld. De reguliere competitie telt voor Geleen en Tilburg nog vijf wedstrijden om het gat met Nijmegen definitief te dichten. Dit was de laatste ontmoeting van het reguliere seizoen tussen Trappers en Devils.

Net als ruim een week geleden in het Triavium was er een hoofdrol weggelegd voor de aalvlugge Daryl Bat. Ook was er een shutout voor Tilburg-doelman Yutaka Fukufuji. Het verschil tussen de beide ploegen in de wedstrijd was niet zo groot als de uitslag zou doen vermoeden, maar fouten in de defensie bij Nijmegen en het sterke optreden van de Japanse goalie zorgden ervoor dat Trappers op onderling resultaat Nijmegen zou voorblijven als de teams in punten op gelijke hoogte eindigen.

Een hard schot van Chris St. Jacques opende na zes minuten het bal voor het met 2500 toeschouwers volgepakte ijsstadion in Tilburg. In de tweede periode greep de ploeg van Mark Pederson, die midden in de week zelf nog een afstraffing had ondergaan in Eindhoven, definitief de macht in de wedstrijd. Daryl Bat scoorde vroeg in de periode, halverwege de wedstrijd scoorde Josh Liebenow de derde treffer en als slagroom op de taart wist Peter van Biezen er drie minuten voor de pauze zelfs 4-0 van te maken.

De topscorer onder de in Nederland geboren spelers voegde daar in de derde periode een tweede powerplaygoal aan toe om de eindstand op het scorebord te brengen.