Trappers vs Eaters 261012

27 oktober 201200:50

Door Joep Meijsen

Tilburg neemt de koppositie over

Tilburg Trappers legde landskampioen Geleen vrijdagavond met 9-1 op de pijnbank. Omdat koploper Heerenveen twee punten verspeelde in Den Haag neemt het team van Barry Smith de koppositie in de eredivisie over.

Met 23 goals in drie wedstrijden lijkt Tilburg Trappers de geest gevonden te hebben sinds de entree van Dale Weise in de Nederlandse eredivisie. Tegen Herentals werd ‚Äėmaar‚Äô met 4-1 gewonnen, maar daarna werd Eindhoven met liefst 10-3 verslagen en vrijdag Geleen met 9-1. Weise was betrokken bij meer dan 50 procent van deze goals en staat nu op vier goals en acht assists voor een gemiddelde van vier punten per wedstrijd.

Weise zelf opende de score met de enige treffer van de eerste periode. Vanaf de 25e minuut gingen de sluizen echter open achter Sami Heinonen. Josh Prudden (2), Ivy van den Heuvel, Peter van Biezen en wederom Weise troffen doel, alvorens de Fin in de tweede pauze werd vervangen door Rowan Delil.

Die incasseerde voor 2200 enthousiaste toeschouwers nog drie goals. Diederick Hagemeijer, Rody Jacobs en Maarten Brekelmans wisten het net nog te vinden in de slotperiode. Het was Jeffrey Mens die met zijn team-leidende negende treffer van het seizoen de eer van Eaters redde.

Friesland Flyers leek in de eerste periode van hun ontmoeting met Den Haag druk bezig met het verdedigen van de eerste plaats. Een dubbelslag van Jeffrey Martens in de eerste vijf minuten zette het team van Chris Eimers al snel op een comfortabele voorsprong. Toen Kevin Bruijsten er na elf minuten zelfs 0-3 van maakte leek Den Haag een vervelende avond tegemoet te gaan.

De ploeg van Alexander Selivanov toonde echter veerkracht. Via treffers van Raphael Joly en Marco Postma vond Hijs in de tweede periode aansluiting en vroeg in de derde periode was het Mike Hofmann die beide ploegen weer in evenwicht bracht. Omdat er verder niet meer gescoord werd tot aan het einde van de overtime moesten penaltyshots de beslissing brengen. Die werden door Hijs beter genomen, waarbij Nico Sachetti de beslissende achter Martijn Oosterwijk plaatste.

Daardoor verliest Heerenveen niet alleen twee punten, maar ook de koppositie aan Tilburg. Op doelsaldo gaat ook Den Haag de ploeg uit Heerenveen voorbij op de ranglijst.