Trappers hagemeijer kampioen 2015

20 maart 201523:32

Tilburg pakt titel na shootout

Diederick Hagemeijer werd vrijdagavond de grote held in Tilburg. Na een spannende zesde wedstrijd in de finale, scoorde de captain van Tilburg het winnende penalty shot. Daarmee won Tilburg de serie met 4-2 en het vijftiende kampioenschap uit de historie van de club.

Trappers kwam sterk uit de kleedkamer in een vol Stappegoor. Steve Mason scoorde binnen een minuut al de openingstreffer. Na het snelle doelpunt bleef Tilburg oppermachtig en volgde na tien minuten de beloning tijdens de eerste Tilburgse powerplay. Ivy van den Heuvel wist van dichtbij een rebound te benutten: 2-0.

Daarmee leek zich een dramatisch scenario af te spelen voor Heerenveen, maar Flyers deed snel iets terug na een straf tegen Brekelmans. Mitch Bruijsten stond voor de neus van de sterk keepende Ian Meierdres en wist een schot van Greenside te verlengen tot doelpunt. Flyers ging zeker na de goal van Greenside beter spelen en was in het restant de bovenliggende partij. De ploeg van Chris Eimers kwam echter niet meer tot scoren waardoor Tilburg met een 2-1 voorsprong mocht gaan rusten.

In de tweede periode zagen de 2500 toeschouwers weer een beter Tilburg in de beginfase. Trappers zette minutenlang druk op de Friese verdediging en halverwege de periode leverde dat de derde treffer op. Mickey Bastings schoot prima raak tijdens wederom een powerplaysituatie. Net als in de eerste periode reageerde Heerenveen bijzonder snel. Met de tweede Friese powerplaygoal van de avond, verkleinde Brandon Greenside met een fraai schot de marge weer tot Ă©Ă©n doelpunt.

Tilburg slaagde er toch in om de marge nog voor de tweede pauze te vergroten.Ivy van den Heuvel vond de geheel vrijstaande Brad Snetsinger. Die mocht alleen op Oosterwijk afgaan en de Canadees verschalkte de goalie met een mooie beweging.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, draaide de Friese powerplay vanavond op volle toeren. Na vier minuten in de derde periode scoorde Mitch Bruijsten de 4-3 met Peter van Biezen op de strafbank. Bruijsten kwam achter het doel van Meierdres vandaan en etaleerde zijn klasse door daarna uit de draai te scoren. Zeven minuten voor tijd kwam Flyers langszij. Een inzet van Josh Prudden verdween via een Tilburgse verdediger in het doel achter Meierdres.De 4-4 bleef op het scorebord staan ondanks een spannend slot. Flyers kreeg in de slotminuten van de reguliere speeltijd en de overtime een powerplay maar wist ditmaal niet toe te slaan.

Penalty shots moesten daarom een beslissing brengen in de spannende strijd. Beide ploegen begonnen de shootout met een treffer (Postma en Mason). Heerenveen miste daarna twee penalty shots en daardoor kon Diederick Hagemeijer met het derde Tilburgse penalty shot de titel grijpen voor zijn ploeg. Het feest kon daarna losbarsten voor de thuisploeg. Heerenveen maakte er een geweldige finale van maar stond uiteindelijk toch met lege handen. Voor Trappers was het een bijzonder succesvol jaar. Paul Gardner en zijn ploeg namen afscheid van de Nederlandse eredivisie door beslag te leggen op alle prijzen. Volgend seizoen wacht voor beide ploegen het nieuwe avontuur in de Duitse Oberliga.