Trappers Oberliga Kampioensfoto 2017

29 april 201705:56

Tilburg prolongeert titel in Oberliga

Tilburg Trappers is voor de tweede keer op rij kampioen geworden van de Oberliga. De ploeg van Bohuslav Subr besliste de finale door de vierde wedstrijd met 4-3 te winnen van Bad Tölz.

Sterk begin Bad Tölz

De toeschouwers in het uitverkochte Stappegoor waren getuige van een geweldige ontknoping in de finale. Bad Tölz bleek een zeer lastige en taaie tegenstander. De Duitsers kregen in de eerste periode ook de meeste en de beste kansen. Strobl veroverde de puck na twee minuten op Diederick Hagemeijer maar strandde daarna op Ian Meierdres. Twee minuten later soleerde Baker op fraaie wijze door de verdediging. Ook de Canadees moest daarna zijn meerdere erkennen in Meierdres.

Na zeven minuten kregen de Duitsers de eerste powerplay maar dat bleef zonder succes. De penalty kill van Tilburg was uitstekend op dreef in de eerste periode. Vlak na het verstrijken van de powerplay kwam Trappers op voorsprong. Giovanni Vogelaar verraste goalie Janka met een afstandsschot: 1-0.

In de vijftiende minuut leek Tölzer Lowen op weg naar de gelijkmaker. Diederick Hagemeijer toonde zijn klasse door de Duitse breakaway te onderbreken. Twee minuten later lag de puck weer in het Duitse net maar de treffer van Mitch Bruijsten ging via de schaats in het doel. Referee Fischer keurde dan ook terecht het doelpunt af.

Veerkracht Tilburg na dramatische fase

Na de pauze volgde een knotsgekke tweede periode. Justin Larson raakte al snel de paal en na vijf minuten verdubbelde Mickey Bastings de voorsprong voor Trappers. Tilburg was ook een stuk sterker dan in de eerste periode. Na 31 minuten viel opeens de Duitse aansluitingstreffer. Een schot van afstand vloog verrassend in het net. Tot grote schrik van het publiek stonden de Duitse bezoekers vier minuten later zelfs met 2-3 voor.

Coach Subr greep na het derde doelpunt in met een time-out en die had direct effect. Tilburg toonde veerkracht en kwam al snel op gelijke hoogte via Mitch Bruijsten.

Hagemeijer zorgt voor de beslissing

De spanning bij beide ploegen werd in de derde periode steeds zichtbaarder. Beide teams kregen ook een paar kansen, halverwege de periode viel echter de winnende goal. Na prima voorbereidend werk van Levi Houkes, stond captain Diederick Hagemeijer op de juiste plek om de puck achter Janka te schieten voor de 4-3.

In de slotfase raakten de bezoekers gefrustreerd. De prima fluitende referee Fischer was de gebeten hond en Bad Tölz kreeg de ene na de andere terechte straf. Tilburg kon de voorsprong niet verder uitbouwen maar door de vele Tilburgse powerplays kon Bad Tölz ook niet beginnen aan een slotoffensief. De laatste Duitse straf eindigde een halve minuut voor de zoemer terwijl de Canadees Baker al met een misconduct klaar was.

De ontlading in Stappegoor was er niet minder om. Na een lang regulier seizoen en een prachtige route in de play-offs via Hamburg, Selb, Essen en Bad Tölz mocht captain Hagemeijer opnieuw de Oberliga trofee in ontvangst nemen.