Trappers vs Peiting 02

5 april 201622:30

Tilburg stap dichterbij finale

Tilburg Trappers is een stap dichterbij de finale van de Oberliga. De ploeg boekte in eigen huis een 8-3 overwinning in Peiting en staat nu met 2-1 voor in de best-of-five-serie. Het volgende duel is op vrijdag in Peiting.

appers kwam net als in het eerste thuisduel uitstekend uit de kleedkamer. Vanaf zo'n beetje de eerste minuut werd Peiting met de rug tegen de muur gezet. De volle tribunes in Stappegoor moesten iets langer wachten op de eerste doelpunten dan afgelopen vrijdag, maar na nog geen zeven minuten spelen had Trappers de wedstrijd al stevig in handen.

Een mooie combinatie leverde Tilburg na 2,5 minuut het openingsdoelpunt op via Peter van Biezen. Ruim een minuut later zorgde Kyle Just voor de verdubbeling van de score, terwijl Danny Stempher de Tilburgse feestvreugde na zeven minuten spelen nog verder opvoerde. Een behoorlijk contrast met het doelpuntloze duel van Trappers afgelopen zondag in Peiting.

Kyle Just, goed voor twee goals en een assist in de wedstrijd scoorde na zestien minuten spelen het vierde doelpunt namens Trappers. Ook in de tweede periode was Trappers, met de ruime voorsprong in de tas, de bovenliggende partij. Dit resulteerde na tien minuten spelen in de 5-0 via de stick van Giovanni Vogelaar.
Peiting wordt in Duitsland vooral geprezen als team met een uitstekende wedstrijdmentaliteit, maar deze achterstand was voor de ploeg uit Beieren niet meer weg te werken. Wel werd nog in de tweede periode via Anton Saal de shutout van Ian Meierdres doorbroken en zoals de meeste teams uit de Oberliga bleef de ploeg goed schaatsen.

Dit resulteerde in de slotperiode in de 5-2 via Martin Andrä. Maar een treffer niet veel later van Danny Stempher zorgde ervoor dat Tilburg de controle over de wedstrijd niet verloor. Florian Stauder deed nog iets terug, maar een dubbelslag voor Mickey Bastings zorgde ervoor dat Trappers met een goed gevoel en een 2-1 voorsprong in de serie van het ijs stapte.