Trappers vs hys 241113

16 maart 201400:40

Tilburg wint ook tweede duel

Tilburg Trappers heeft een 2-0 voorsprong genomen in de finale tegen Hijs Den Haag. De Tilburgers wonnen de tweede wedstrijd in de Uithof met 2-3 dankzij een late goal van Diederick Hagemeijer.

De tweede finalewedstrijd speelde zich af in een te leeg stadion. Even verderop speelde ADO Den Haag en dat zal niet geholpen hebben voor het toeschouwersaantal. Dat had wel zijn invloed want qua sfeer deed niets denken aan een finale. Toch had de wedstrijd wel een aantal leuke ingrediënten.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend. Beide ploegen kregen al snel een paar kansen. Na vier minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Jordy van Oorschot kwam vanuit het eigen vak sterk op en schaatste zo richting Nick Broadwater die weer de voorkeur kreeg boven Ian Meierdres. Broadwater gaf een rebound weg op het schot van Jordy van Oorschot. Raphael Joly leek de rebound te verzilveren, maar referee Debby Hengst keurde uiteindelijk het doelpunt af. Na het bestuderen van de beelden bleek het doel van zijn plek te zijn gebracht voordat Joly raak schoot. Het tempo van de wedstrijd bleef aardig hoog tot een onderbreking vanwege een gat in het ijs. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren voor de eerste pauze.

De tweede periode begon een stuk minder aantrekkelijk. Veel slechte passes en puckverlies deden het niveau kelderen. Wat de wedstrijd wel aantrekkelijk maakte, was het feit dat ploegen net als op vrijdag aan elkaar gewaagd waren. Na bijna vijf minuten in de periode opende Den Haag alsnog de score. Jurryt Smid klopte Nick Broadwater met een prima schot na een pass van Greg Collins. De treffer had een positieve invloed op de wedstrijd. Meteen daarna kreeg Mickey Bastings al een enorme kans, maar het duurde nog tot de 35e minuut voordat Tilburg de gelijkmaker produceerde. Maarten Brekelmans mocht alleen afgaan op Tomas Pek nadat Les Reaney de puck verloor in de neutrale zone. Brekelmans rondde de shorthanded breakaway uitstekend af: 1-1.

De 850 toeschouwers zagen in de laatste periode een kopie van de beginfase van de voorgaande periode. Maar na drie minuten zorgde Raphael Joly voor een hoogtepunt. Na een uitstekende pass door Alan van Bentem, werd Joly in stelling gebracht. De Nederlands-Canadees rondde zeer fraai af met een schot in het dak van het doel.

Den Haag hield die voorsprong lang vast en kreeg de kansen op 3-1. Die kansen werden niet verzilverd en dat kwam Den Haag duur te staan. Acht minuten voor tijd scoorde Josh Prudden de gelijkmaker. Prudden leek te scoren met zijn schaats en daarom verdween het duo Hengst-De Brabander weer richting de videobeelden. Daarop viel niet te zien of Prudden een schoppende beweging richting de puck maakte, dus bleef de goal terecht staan: 2-2.

Daarna was het over voor Den Haag. Tilburg bleek de langste adem te hebben en gesteund door de gelijkmaker, ging de ploeg van Paul Gardner op jacht naar meer. In de slotminuut zorgde Diederick Hagemeijer voor de winnende treffer tot groot ongenoegen van Les Reaney. De Canadees leek een face-off reglementair te winnen, maar werd teruggefloten door Debby Hengst. De volgende face-off bracht de puck bij Hagemeijer. De Tilburgse captain verraste Tomas Pek met een perfect geplaatst schot en bracht daarmee de stand op 2-3.

Dinsdag volgt de derde wedstrijd in Tilburg. Winst voor Den Haag lijkt dan noodzakelijk, tenzij de ploeg twee series achter elkaar terug kan komen van een 3-0 achterstand.