31 december 201601:30

Tilburg wint topper tegen Essen

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond in het laatste duel van 2016 zijn positie in de Oberliga verstevigd. In eigen huis was het team van Bohuslav Subr met 3-0 de baas in de topper tegen Essen.

Destil Trappers - ESC Wohnbau Moskitos Essen

Daarmee heeft Tilburg deze week gewonnen van de nummers vier en vijf op de ranglijst van de Oberliga. De Nederlandse ploeg sluit de jaargang af op de tweede plaats van de ranglijst met 62 punten uit 28 wedstrijden, evenveel als Duisburg, maar tien punten minder dan koploper Herne. Door de winst vrijdagavond is de afstand naar de nummer vier, Essen, gegroeid naar vier punten. De Crocodiles uit Hamburg staan op vijf punten.

Trappers nam al vroeg het initiatief en zag doelman Ian Meierdres 29 saves maken voor zijn shutout. Het was verdediger Kilian van Gorp die zijn team na bijna vier minuten spelen op voorsprong bracht. Amper vijf minuten later profiteerde Trappers van de enige powerplay van de eerste periode, waarbij Justin Larson doelman Sebastian Staudt wist te kloppen voor de 2-0. Het was de 22e goal van het seizoen voor Larson. Daarmee is de import op dit moment de topscorer van de ploeg.

Na een doelpuntloze tweede periode was het Levi Houkes die zo'n zes minuten voor tijd de deur in het slot gooide met de derde Tilburgse treffer. Bij Essen bleef de Nederlandse international Nardo Nagtzaam puntloos. Anders was dat voor Raphael Joly van Duisburg. Hij nam een goal voor zijn rekening in de 5-1 overwinning voor zijn team tegen Hannover Scorpions.

Koploper Herne had moeite in Erfurt, maar kon dankzij een treffer van ex-Trapper Bradley Snetsinger op aangeven van ex-Devils-verdediger Stephan Kreuzmann in overtime de winst toch veiligstellen. Voor Snetsinger was het zijn tweede goal van de avond. Julian van Lijden had een goal en een assist in de 0-4 overwinning voor Preussen Berlin tegen Timmendorfer Strand.