Pepsi

16 september 201600:00

Door [email protected]

Top 5 Stadions

Overal op de wereld spelen ze ijshockey, hieronder de in onze ogen 5 mooiste stadions ter wereld! Ben je het met ons eens of denk jij er zelf anders over? Zet in de reacties welk stadion jij het tofst vindt!

5. Staples Center, Los Angeles

Het Staples Center is het thuisstadion van de LA Kings. Het Staples Center heeft een capaciteit van 18.118 toeschouwers.

Staples Center panoramic

4. Bolshoy Ice Dome, Sochi

De Bolshoy Ice Dome is gebouwd voor de Olympische Spelen van Sochi 2014. Tegenwoordig speelt de KHL club HC Sochi haar thuiswedstrijden in dit stadion. De capaciteit van het Bolshoy Ice Dome is 12.000.

Bolshoy Ice Dome during 2014 Winter Olympics

3. Madison Square Garden, New York

Madison Square Garden of MSG is het thuisstadion van de New York Rangers. Het stadion staat behalve het ijshockey ook bekend om de grote concerten die hier worden gehouden. Tijdens de ijshockeywedstrijden heeft het MSG een capaciteit van 18.006 toeschouwers.

MSG

2. Lanxess Arena, Keulen

De Lanxess Arena is het grootste ijshockeystadion van Europa met een capaciteit van 18.500 toeschouwers. In dit stadion spelen de Kölner Haie hun thuiswedstrijden. Dit seizoen zal er in dit stadion ook het WK worden gespeeld. Toplanden als Canada, Rusland, de VS, Finland, Zweden en Tsjechië zullen te zien zijn op dit toernooi.

KEC Haie0708

1. United Center, Chicago

Behalve een mooi stadion is dit ook het luidste stadion van de NHL, het stadion heeft hierdoor als bijnaam “Madhouse”. De Chicago Blackhawks spelen in het United Center hun thuiswedstrijden. Het stadion heeft een capaciteit van 19.717 toeschouwers.

Hawksv BJ