Hys natte pass 1213

14 december 201223:26

Top drie haalt maximale buit

De koplopers in de Eredivisie blijven winnen. Tilburg en Den Haag boekten allebei vrijdagavond bescheiden zeges. Flyers versterkte zijn derde plaats met een overwinning in eigen huis op Eindhoven.

Tilburg Trappers boekte in eigen huis een 3-1 zege op Herentals. Een powerplaygoal van Bjorn Willemse anderhalve minuut voor tijd besliste de ontmoeting, waarin Dale Weise al vroeg de score had geopend. Na ruim vijf minuten spelen in de tweede periode nam Vincent Morgan de gelijkmaker voor zijn rekening, maar twaalf minuten later was het Ivy van den Heuvel die Tilburg opnieuw op voorsprong zette.

Door de zege houdt Tilburg de koppositie in de Eredivisie vast. De ploeg heeft zaterdag de uitwedstrijd in Eindhoven op het programma staan, voor wat feitelijk ineens een voorproefje is op de bekerfinale van volgende maand. Datzelfde Eindhoven slaagde er vrijdagavond niet in opnieuw te stunten. In Heerenveen werd met 4-2 verloren.

Met opnieuw de jonge Thomas Jeukens op doel kwam Flyers via twee treffers van Kevin Bruijsten verdiend op voorsprong in de eerste periode, maar zag Kemphanen via treffers van onder meer Marc Donders in de loop van de tweede periode terugkomen tot 2-2. Treffers van Jeff Martens en uiteindelijk een empty net-goal van Michael Nason zorgden ervoor dat de punten in Friesland bleven.

Den Haag hield de race aan de kop van de ranglijst met Tilburg vol met een 4-2 overwinning op Geleen. Jan-Jaap Natte scoorde alle vier de treffers van Den Haag in deze wedstrijd, die pas in de slotminuut werd beslist met een goal in het lege doel. Mitch Bruijsten en Jeffrey Mens namen de Geleense doelpunten voor hun rekening.

Geleen speelt zaterdagavond thuis tegen Amsterdam, terwijl Den Haag een dag later de uitwedstrijd in Herentals wacht.