6 februari 200700:00

Toppers maken geen fout

De drie topploegen uit de Eerste Divisie hebben dit weekend geen schade opgelopen. Groningen won eenvoudig met 10-1 van Eindhoven, Tilburg boekte een 3-0 zege op Dordrecht en ten slotte won Utrecht met 3-7 in Zoetermeer.

ng>Utrecht Dragons toonde behoorlijk wat veerkracht in het Silverdome. De Utrechters kwamen in het eerste half uur van de partij tot drie maal toe terug van een achterstand. Pascal van de Velde, Danny Bood en Thomas ter Haar brachten ng>Zoetermeer telkens op voorsprong. De jonge Panters konden echter niet voorkomen dat Robert van Laarhoven met drie powerplaygoals de achterstanden keer op keer wegpoetste.

In de derde periode nam Utrecht voor het eerste een voorsprong. Na vijf minuten schoot Maarten de Groot de puck langs Paul Rijsdam. De vierde goal voor Utrecht en tevens ook de vierde goal tijdens een powerplay voor de bezoekers uit de Domstad. Twee minuten later wist Jimmy Smit met zijn derde seizoenstreffer de 3-5 te scoren. De definitieve beslissing viel direct na de treffer van Smit, toen Elroy Broos de zesde treffer voor Utrecht liet noteren.

Het slotakkoord was voor routinier Stefan Collard die de eindstand op 3-7 bepaalde. Utrecht blijft door de zege qua punten op gelijke hoogte met Tilburg Trappers.

Het selectieteam van ng>Tilburg Trappers won vrijdagavond al met 3-0 van ng>Dordrecht Lions. Ian Meierdres behaald zijn eerste shut out van het seizoen. De Lions hielden lang stand in Stappegoor maar in de 39e minuut wist Henry de Kort de score te openen. Diezelfde de Kort verdubbelde de voorsprong halverwege de derde periode, alvorens Robbert Marcelis in de 54e minuut de eindstand op 3-0 bepaalde.

ng>Eindhoven IJsbrekers kon niet voor een stunt zorgen in de uitwedstrijd tegen koploper ng>Groningen Grizzlies. De Brabanders gingen kansloos onderuit met 10-1. Na de eerste periode greep Groningen al een 5-0 voorsprong door onder andere twee goals van Matt Tremblay. In de tweede periode was er bar weinig te beleven in Kardinge. Pas in de derde periode wist de thuisploeg het publiek weer te vermaken met vijf goals waaronder twee goals van Danny Kerstholt en de derde van Matt Tremblay.

Ton Vorselen redde de eer voor de IJsbrekers die nog altijd vijf punten achterstand hebben op Zoetermeer in de strijd om de laatste play-off plek. Groningen is nog altijd ongeslagen na dertien wedstrijden.

Komend weekend wordt de laatste speeldag van de reguliere competitie afgewerkt. De strijd om de tweede plaats is nog volledig open. Tilburg heeft evenveel punten als Utrecht maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Tilburg. De ploeg van coach Nick Rohde heeft wel een zwaarder programma aangezien vrijdag Groningen op bezoek komt in Stappegoor.

Zoetermeer lijkt de vierde plaats niet meer te kunnen verspelen. De Panters hebben vijf punten voorsprong op Eindhoven dat dit weekend tegen Utrecht en Tilburg moet aantreden.