De 23-jarige aanvaller was de afgelopen weken onderwerp van speculatie. Verschillende clubs zouden belangstelling hebben gehad voor de in Rotterdam geboren forward die een uitermatige productief seizoen achter de rug heeft, dat werd afgesloten met drie goals en twee assists in vijf wedstrijden tijdens het voor Oranje zo succesvol verlopen wereldkampioenschap in Tilburg. Daarvoor haalde hij met Den Haag met de beker, het Nederlandse kampioenschap en de titel in de Beneliga drie hoofdprijzen binnen.

Van der Schuit was in dertig wedstrijden in Beneliga en Final Four goed voor 36 doelpunten en 44 assists. Daarmee was hij de productiefste speler in het afgelopen seizoen. Daarnaast had hij in bekercompetitie en beker play-offs nog 22 punten in tien wedstrijden. Van der Schuit debuteerde op het hoogste niveau in Eindhoven, waar hij deeluitmaakt van CTO en NIJA. Na een jaar in de Verenigde Staten keerde hij in het seizoen 2016-17 bij Den Haag terug in Nederland. Daar gaat hij nu zijn derde seizoen spelen.

'We zijn zeer tevreden dat deze waardevolle speler heeft besloten om hier te blijven, ondanks concrete en serieuze belangstelling van verschillende clubs', zo wordt voorzitter Harry Vlaardingerbroek geciteerd op de website van Den Haag.