Trappers Black Dragons 2017 jordy verkiel

21 september 201823:41

Door Joep Meijsen

Trappers begint seizoen met zege in Erfurt

Tilburg Trappers is het nieuwe seizoen begonnen op dezelfde manier waarop de vorige jaargang werd afgesloten: met winst. De troepen van Bo Subr waren vrijdagavond met 3-6 te sterk voor Erfurt. Jordy Verkiel had twee goals en een assist.

In de wedstrijd voor 422 toeschouwers kwam Trappers na ruim acht minuten spelen op voorsprong via een treffer van Giovanni Vogelaar. De 22-jarige verdediger scoorde daarmee het eerste offici√ęle doelpunt voor Tilburg in het nieuwe jaar. Tilburg, met Ian Meierdres op doel, was weliswaar de betere ploeg, maar zette dat lange tijd niet in doelpunten om.

Na enkele minuten spelen in de tweede periode was het zelfs Reto Sch√ľpping die de gelijkmaker binnenschoot namens de Black Dragons. Een snelle dubbelslag zo'n tien minuten later bezorgde Trappers echter wederom het voordeel. Captain Ivy van den Heuvel en Nardo Nagtzaam scoorden binnen veertig seconden ieder een keer om Trappers op 1-3 te zetten.

Vroeg in de slotperiode kwam de tegenstander nog een keer terug top op één goal via Michal Vazan, maar Tilburg had uiteindelijk de langste adem en liep in de laatste tien minuten snel verder uit. Jordy Verkiel scoorde twee keer en ook Mitch Bruijsten wist het net achter Philip Lehr te vinden, 2-6. Marcel Weise gaf de score vanuit het perspectief van de thuisclub veertien seconden voor het eindsignaal nog een iets draaglijker aangezicht.

Tilburg speelde zonder Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter, die de wedstrijd vanwege een kwetsuur aan zich voorbij moesten laten gaan.

Zondag speelt Tilburg zijn eerste thuiswedstrijd tegen Harzer Falken.

Elders in de Oberliga

Duisburg is het seizoen teleurstellend begonnen. De ploeg verloor zijn openingsduel in eigen huis met 1-3 van Rostock Piranhas. Michal Bezouska had een goal en een assist, Gregory Classen zelfs een goal en twee assists. Essen won thuis op het tandvlees van Halle, 5-4. De winnende goal werd uiteindelijk gescoord door Aaron McLeod. Herne toonde zich met 5-2 te sterk voor Hamburg. Nils Liesegang had een goal en drie assists, terwijl Thomas Zuravlev twee keer scoorde. Brad Snetsinger kwam tot drie assists. Hannover Indians won in eigen huis met 7-3 van Berlijn. Yannick Mund had twee goals, terwijl William Norris een goal en drie assists meepikte. Ook de andere ploeg uit Hannover begon met winst. Uit bij de Harzer Falken waren de Hannover Scorpions met 4-8 de beste. Björn Bombis had twee goals en vijf assists, Patrick Schmid twee goals en vier assists en Mathew Wilkins twee goals en een assist namens de Scorpions.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Oberliga Nord Previews

Delen