Trappers Blue Devils schot

14 maart 201808:13

Door Joep Meijsen

Trappers bereikt kwartfinales

Tilburg Trappers heeft ook het derde duel in de serie tegen Weiden gewonnen en plaatst zich daarmee voor de kwartfinales van de play-offs in de Oberliga. De club kan nu tijdens een vrij weekeinde afwachten wie de tegenstander wordt volgende week.

Het eerste duel in de kwartfinale staat voor volgende week woensdag op het programma. Dat betekent dat de spelers van Tilburg tijd krijgen om te herstellen van de kleine ongemakken die onmiskenbaar bij het lange ijshockeyseizoen horen. Die vrije tijd heeft Trappers echter zelf verdiend door in drie wedstrijden af te rekenen met de eerste uitdager uit de zuidelijke tak van de Oberliga.

Trappers had de eerste twee wedstrijden al gewonnen en begon derhalve met een goed gevoel aan het derde duel in de best-of-five-serie. Vooral de zege uit in Weiden van afgelopen weekeinde zal de ploeg van coach Bo Subr een goed gevoel hebben gegeven. Vanaf de overstap vanuit Nederland verloor Tilburg nog nooit een play-off-serie en op dinsdagavond voor wederom veel publiek in de Tilburgse ijshal, schreef de ploeg een nieuwe seriewinst bij om het resumé.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Trappers Blue Devils kans

Om dat goede gevoel nog te versterken kwam Tilburg in eigen huis in recordtijd op voorsprong. Pas dertig seconden stonden er op de klok toen Parker Bowles zijn team op voorsprong bracht. Diezelfde Bowles was zeventien minuten later cruciaal in het tweede doelpunt. Met Jordy Verkiel in de strafbank was het Danny Stempher die shorthanded de tweede Tilburgse treffer op zijn naam bracht.

Trappers liep daarna in de tweede periode zelfs uit naar een 4-0 voorsprong. Eerst was het Kevin Bruijsten die raakschoot, gevolgd door een powerplaygoal van Ivy van den Heuvel, waardoor Tilburg de volgende ronde van de play-offs en het vrije weekeinde al bijna kon ruiken.

Weiden stribbelde in het restant van de wedstrijd nog wel tegen. Vroeg in de derde periode was het Vitali Stähle die zijn team voor het eerst op het scorebord bracht en in de slotfase was Peter Hendrikson nog succesvol, maar via nog geen halve minuut na die tweede goal van de Blue Devils zorgde Max Hermens ervoor dat er definitief geen twijfels meer konden bestaan over de winnende partij.

Een ploeg die Tilburg zeker niet meer tegenkomt dit seizoen is Duisburg, dat door Selber Wölfe in drie duels werd uitgeschakeld. Het derde duel eindigde in een 6-1 overwinning voor Selb. Raphael Joly had een assist op het enige doelpunt van de Füchse, die dus wederom een teleurstellend einde van het seizoen beleven. Ook van Herne heeft Trappers geen last meer. Deggendorfer SC won ook het derde duel in die serie en maakte daarmee een einde aan de jaargang van HEV.

Essen had de volgende ronde kunnen bereiken tegen Landshut, maar het derde duel in de serie werd met liefst 7-0 verloren. Beide teams staan vrijdag weer tegenover elkaar, deze keer in Essen. De Eisbären uit Regensburg verloren het derde duel tegen Halle en moeten dus dit weekeinde nog aan de bak, terwijl Hannover Scorpions op voorsprong kwam in de serie tegen Peiting. Datzelfde geldt voor de Sonthofen Bulls in hun serie tegen Leipzig. Hannover Indians staat na de nederlaag van dinsdag met 2-1 achter in de serie tegen Starbulls Rosenheim.

Delen