Trappers ruiter de close 1314

8 maart 201500:00

Door Remco

Trappers deelt eerste tik uit

Tilburg Trappers heeft de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap gewonnen. In Thialf won Trappers met 1-2 dankzij een goal van Jurryt Smid laat in de derde periode.

De bijna 1800 toeschouwers in Thialf zagen een goede eerste periode van de thuisploeg. In tegenstelling tot de bekerfinale liet Flyers zich niet verrassen door Trappers. De beste kansen waren dan ook voor de Friezen. Aan het einde van de periode raakte Mitch Bruijsten nog de paal nadat hij met een sublieme beweging de Tilburgse verdediging in de luren legde.

Aan het begin van de tweede periode sloeg Trappers toe. Bob Teunissen profitterde van het weifelend optreden van de Heerenveense verdediging achter het doel van Martijn Oosterwijk. Teunissen wist de inschaatsende Nick de Ruijter te vinden en die schoot de puck achter Oosterwijk voor de 0-1. Na deze treffer kreeg Flyers het moeilijker en had Trappers de controle over de wedstrijd.

Halverwege de periode leek Flyers op gelijke hoogte te komen. Ian Meierdres verrichte een uitstekende redding op een inzet van Prudden. Daarna kwam de puck bij Mitch Bruijsten terecht. Bruijsten klopte Meierdres maar Bjorn Willemse had vlak voordat de puck de lijn passeerde, het doel al van zijn plek geduwd. De powerplay die daarop volgde leverde niets op voor Heerenveen. Tijdens deze powerplay had Meierdres nog eeen uitstekende redding op een nieuwe inzet van Bruijsten.

Heerenveen moest daardoor in de laatste periode op jacht naar de gelijkmaker. Tilburg bleef echter relatief eenvoudig overeind. Toch viel de gelijkmaker na elf minuten spelen. Giovanni Vogelaar stuurde Marcel Kars weg met een prima pass van achteruit. Kars vond op zijn beurt Josh Prudden en de voormalig Trapper verlengde de pass van Kars tot doelpunt.

Lang kon Heerenveen niet genieten van de gelijkmaker. Drie minuten later deelde Tilburg een mokerslag uit. Jurryt Smid zorgde voor de winnende treffer door een schot van Steve Mason van richting te veranderen. Die klap kwam Flyers niet meer te boven waardoor Tilburg de eerste overwinning op zak heeft.

Morgen ontmoeten beide ploegen elkaar om 19.00 uur in Stappegoor. Hopelijk blijft de finaleserie net zo spannend en opwindend als de eerste wedstrijd.