Trappers Herentals Bene goal de Ceuster 11 2017

25 november 201700:19

Trappers dichtbij stunt tegen Herentals

Het tweede team van Tilburg Trappers maakte het vrijdagavond erg lastig voor de bezoekers uit Herentals. Pas in de slotfase wist Herentals de punten binnen te slepen dankzij de winnende goal van Ben Vercammen.

Veel afwezigen

Beide ploegen misten de nodige spelers. Tilburg Trappers zag afgelopen week drie spelers vertrekken. De gebroeders Klijssen maakten de overstap naar Antwerpen terwijl vandaag Jasper Nordemann zijn debuut maakte voor Nijmegen. Daarnaast waren vaste spelers Wouter Sars en Floris van Elten vrijdag te bewonderen in de Oberliga. Van Elten scoorde daarin zijn eerste doelpunt tegen Timmendorfer Strand.

Ook Herentals moest het doen zonder een aantal vaste krachten. Matchwinnaar Ben Vercammen: 'Kevin van Looveren, onze goalie, is vorige week geblesseerd geraakt. We hadden gehoopt hem dit weekend weer erbij te hebben maar dat is niet gelukt. Normaal gesproken haalt hij de wedstrijd zondag tegen Den Haag ook niet. Daarnaast was onze coach afwezig wegens verplichtingen op het werk. Datzelfde geldt voor Timo Dewin, en Niels Vroemans is nog geblesseerd.'

Herentalse jeugd

Herentals begon goed aan de eerste periode. Al in de eerste minuut kreeg de Belgische ploeg de eerste kans. Na een goede wraparound van Ben Vercammen kreeg de jonge Ben Coolen een kans. De rebound was echter net te lastig waardoor de puck naast ging.

Met de nodige afwezigen aan de kant van Herentals, waren de jeugdige talenten extra belangrijk vanavond in Stappegoor. De Canadese aanvallers Chad Brears en Shawn Hulshof hadden een off-day. Na vijf minuten scoorde Ă©Ă©n van de jeugdige talenten de openingstreffer voor Herentals. Jacques de Ceuster kreeg teveel vrijheid van de Tilburgse defensie: 0-1. De Ceuster vormde samen met Ebe Daems een gevaarlijk, snel duo in de eerste periode. Het duo was in de zeventiende minuut ook verantwoordelijk voor de 0-2. Daems benutte een rebound na een schot van de Ceuster.

Tilburg kon in de eerste periode weinig uitrichten. De ploeg van Dennis ten Bokkel kreeg ook twee powerplays. Verder dan een lastig schot van Elia Urlings kwam Trappers niet.

Trappers Herentals Bene schot Goris 11 2017

Comeback Trappers

In de tweede periode begon Herentals slordiger te spelen. Niettemin kreeg Herentals na vijf minuten een dikke kans. Na een mooie uitgespeelde aanval volgde een fraaie glove save van Mitchell Hamers op een inzet van Ben Vercammen.

Herentals liep een paar minuten later tegen twee straffen op. Tilburg wist met twee spelers meer op het ijs de aansluitingstreffer te produceren. Marc Donders rondde een goed uitgespeelde aanval af voor de 1-2.

Na het verstrijken van de powerplay kreeg Trappers nog een aantal kansen op de gelijkmaker. Guy Kunst zag zijn verdekte schot op de legguard van goalie Arne Waumans belandden. Waumans moest even later weer in actie komen toen Sander Horvers plots opdook voor het doel van Herentals. In de 39e minuut kreeg Waumans hulp van de paal. Slordig puckverlies van zijn verdediging leverde een kans op voor Bram van Uden maar de binnenkant van de paal voorkwam de 2-2.

Trappers Herentals Bene goal Donders 11 2017

Spannend slot

Herentals begon zichtbaar sterker aan de derde periode. Al snel kreeg Mitch Morgan een dot van een kans op de breakaway maar Hamers wist zijn schot te keren. Naarmate de periode vorderde,zakte Herentals weer weg en kwam Tilburg steeds vaker gevaarlijk voor het doel van Waumans. Acht minuten voor tijd kreeg Horvers een goede kans, Waumans stond echter wederom in de weg. De goalie moest een aantal seconden later wel capituleren na een afstandsschot van Evo Suurhof. Een minuut na de 2-2 had zomaar de derde Tilburgse treffer kunnen vallen. Waumans moest ingrijpen op een one-timer van Jeroen van den Broek.

Dat was voor Herentals het signaal om een tandje bij te schakelen. De ploeg van gelegenheidscoach Kevin van Looveren ging op jacht naar het winnende doelpunt. Dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Hamers. Aan de andere kant was Jim Gudden dichtbij een doelpunt na een snelle uitbraak.

De winnende goal viel twee minuten voor tijd. Ben Vercammen scoorde met een prima deflectie op een schot van Emiel Goris. In de slotminuut maakte Mitch Morgan er 2-4 van door de puck in het lege Tilburgse doel te werken.