Trappers vs Flyers 150315 A

15 maart 201517:52

Door Joep Meijsen

Trappers dichtbij vijftiende landstitel

Tilburg zette zondagmiddag voor eigen publiek een reuzenstap richting de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis. Trappers klopte in een boeiend duel tegenstander Flyers met 3-2 en leidt in de best-of-seven nu met 3-1.

Nog Ă©Ă©n overwinning heeft Trappers nodig om het kampioenschap definitief te claimen. Woensdag is er in Thialf de eerste kans om het af te maken. Als Flyers echter naar de samenvatting op Studio Sport kijkt, zal het waarschijnlijk tot de conclusie komen dat het zo ver niet had hoeven komen. Heerenveen kreeg in het snelle en bij vlagen zelfs hoogstaande duel kansen genoeg om de stand in de serie gelijk te trekken.

Het lijkt er echter op dat Tilburg tot nu toe in de serie toch de slimmere en scherpere partij is. De eerste periode, voor 2150 toeschouwers, was de minste van de drie op zondagmiddag. Beide ploegen maakten veel fouten en liepen tegen de nodige straffen op. Na twintig minuten spelen was de wedstrijd in evenwicht. Na ruim zes minuten spelen was Mitch Bruijsten allert op een rebound, terwijl enkele minuten later Ivy van den Heuvel scherp was bij een losvallende puck op de powerplay.

Vroeg in de tweede doorgang nam Trappers het initiatief. Maarten Brekelmans schoot vanuit de draai raak om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Tilburg kreeg in de periode nog meer goede kansen, maar Martijn Oosterwijk bracht een aantal keer goed redding om meer schade voor zijn team te voorkomen. Aan de andere kant van het ijs kreeg Ian Meierdres ook de kans zijn capaciteiten tentoon te spreiden. Vooral Mitch Bruijsten schaatste een paar keer op indrukwekkende wijze door de Tilburgse defensie heen om vervolgens te stranden op de sluitpost van Trappers.

Het ijshockey had op dat moment een voor Nederlandse begrippen uitstekend niveau, eigenlijk met uitzondering van de powerplays van Flyers. Het lukte de ploeg van Chris Eimers niet om in de man-meer-situaties, en ze hadden er in de laatste twee periodes een stuk of zes, dominant in het vak te komen en tot kansen te komen. Iets wat deels natuurlijk ook de verdienste was van de Tilburgse penaltykill.

Twaalf minuten voor tijd toonde Diederick Hagemeijer doorzettingsvermogen. De captain van Oranje schaatste hard door richting de losvallende puck en werkte deze het net in. De treffer werd na een review goedgekeurd, 1-3. De slotfase werd echter toch nog zeer spannend. Met wederom een man meer op het ijs besloot Mitch Bruijsten het heft in eigen handen te nemen en schaatste nog een keer door de defensie heen en deze keer eindigde de puck wel in het net.

Vooral de slotseconden waren daarna bloedstollend, waarbij Flyers de puck nog een paar keer goed richting het doel kreeg en zelfs in de zoemer nog bijna de gelijkmaker wist te scoren. Trappers stapte echter voor de derde keer in de serie als winnaar van het ijs. De vijftiende, en mogelijk voorlopig laatste, landstitel lonkt. Woensdagavond gaat de serie verder.

Trappers vs Flyers 150315 B