Turnhout vs trappers 091011

9 oktober 201100:00

Door Joep Meijsen

Trappers en Flyers winnen in België

Tilburg Trappers en Friesland Flyers keren met de volle buit terug de grens over vanuit België. Trappers was met 5-1 te sterk voor Turnhout, terwijl Friesland een 2-5 zege boekte in Leuven.

Turnhout White Caps - Tilburg Trappers

Drie teams zijn voorlopig nog ongeslagen in de competitie. Eerder op de avond stelden Geleen en Den Haag die status al veilig, waarna het ook de beurt was aan Tilburg Trappers. Daarmee nemen deze ploegen al direct een voorsprong in de strijd om de plekken in de halve finale van de beker.

Tilburg mocht zondagavond voor het eerst de grens over naar België, naar een baan die de meeste spelers goed kennen van de pre-season. Vooral Peter van Biezen zal zich thuis hebben gevoeld. Hij had slechts zestien seconden nodig om op aangeven van Jay Latulippe de score te openen.

Trappers stond vervolgens een groot deel van de periode met een man meer op het ijs, maar slaagde er slechts één keer in om het net te vinden. Weer was het Peter van Biezen die succesvol was met zijn zesde goal van het seizoen. In een verder weinig opwindende wedstrijd duurde het tot vroeg in de derde periode voordat er opnieuw gescoord werd. Het was Turnhout dat profiteerde van twee snelle straffen tegen Trappers, waarbij Tommy Lange de puck uiteindelijk achter de Tilburgse doelman schoot.

Dit was voor Trappers de aanleiding om een versnelling hoger te gaan spelen en vier minuten later was de marge alweer drie goals dankzij treffers van Raphael Joly en Jeffrey Melissant. Joly voegde daar in de slotfase nog een goal aan toe om de eindstand op 5-1 te bepalen.

Leuven Chiefs - Friesland Flyers

Hans Kroon is terug op het ijs bij Friesland Flyers. De oud-international stond vorig jaar nog naast Justin Bekkering in de bank, maar combineert zijn rol als coach nu met die van speler. In Leuven liet de oud-international zien nog altijd van grote waarde te kunnen zijn voor de club waar hij midden jaren negentig zijn debuut maakte.

Kroon scoorde twee keer in de 2-5 zege van Flyers in de ontmoeting met Leuven, waaronder de goal die de statistieken in zal gaan als de winnende. Flyers opende na negen minuten spelen de score via Brent Janssen, maar moest een halve minuut later al de gelijkmaker incasseren van de stick van de Let Matiss Megnis.
In de tweede periode stelde Flyers orde op zaken via goals van Michael Nason en Hans Kroon. Diezelfde Kroon nam ook de vierde goal van de avond voor zijn rekening vroeg in de derde doorgang. Olivier Bouchard bracht nog een beetje spanning in de wedstrijd, maar een empty netter van Alexandrs Terjohins maakte een einde aan de illusie bij Leuven dat er punten te halen vielen.