Trappers vs Flyers 30122012

30 december 201223:25

Door Joep Meijsen

Trappers en Hanen sluiten af met winst

Jan Bohac kreeg zondagavond het winnende doelpunt op zijn naam in de wedstrijd tussen Eindhoven en Herentals en bezorgde daarmee niet alleen zijn eigen club de winst, maar scoorde ook de laatste officiële eredivisie-treffer van het kalenderjaar. Eerder op de dag had Tilburg al redelijk eenvoudig afgerekend met Friesland Flyers.

Net als een week eerder tegen Heerenveen werden de fans van Herentals getrakteerd op een doelpuntrijk duel, maar werd uiteindelijk in een spannende wedstrijd verloren. Ruim zeshonderd toeschouwers waren op het duel afgekomen en zij zagen dat Herentals in het eerste deel van de wedstrijd de controle pakte door in de loop van de tweede periode uit te lopen naar een 4-1 voorsprong.

Yente Franssen, Vincent Morgan (2) en Matt Crowell zorgden voor de treffers, terwijl Bob Teunissen het tegendoelpunt voor zijn rekening nam. Een comeback van Kemphanen via treffers van Sean Muncy en Jan Bohac werd nog afgeschud door een goal van Kevin Undershute. Niko Suoraniemi zorgde er echter voor dat zijn ploeg de marge tot een treffer verkleinde bij het ingaan van de slotperiode.

Daarin greep eerst Kemphanen het initiatief. Via goals van Muncy en Pippo Limnell kwam Kemphanen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar met nog iets meer dan zeven minuten te spelen nam Kevin Undershute de 6-6 voor zijn rekening. Die stand bleef tot het einde van de overtime op het scorebord staan, waarna Kemphanen de wedstrijd op penaltyshots wist te winnen.

Daarmee liepen beide teams iets in op de nummer drie van de ranglijst, Heerenveen, dat redelijk kansloos onderuit ging in Stappegoor. Waar de ploeg van Chris Eimers enkele weken geleden nog met een 0-5 zege het Tilburgse ijssportcentrum uitschaatste, kwam de ploeg er nu nauwelijks aan te pas in een wedstrijd die door Tilburg in de tweede periode werd beslitst.

Casey Fazekas nam de enige goal van de eerste periode voor zijn rekening, alvorens Don Nichols Diederick Hagemeijer, Dale Weise en Ritchie van Hulten allen het net wisten te vinden in de tweede doorgang. Flyers stelde hier alleen een goal van Mark Hoekstra tegenover. Ook in de slotperiode was Tilburg de betere ploeg. Mickey Bastings en Timothy Coffman kwamen nog tot scoren, terwijl namens de Friezen Michael Nason nog een treffer meepikte. Eindstand 7-2.

Voor Tilburg was het de eerste middagwedstrijd in competitieverband in lange tijd. Met liefst 2200 toeschouwers in het stadion was het speeltijdstip van drie uur in de middag een succes voor de Brabantse recordkampioen. Over enkele weken wordt ook de bekerfinale in Tilburg in de middaguren gespeeld. Die wedstrijd begint om half drie.

Daarmee zijn de laatste wedstrijden van het kalenderjaar gespeeld. Den Haag sluit het jaar af als koploper, maar Tilburg heeft evenveel punten. Het gat met de nummer drie, Heerenveen, is veertien punten. Flyers heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Eaters heeft weer negen punten minder dan Flyers op de laatste play-offplek. Maar heeft weer respectievelijk elf en veertien punten voorsprong op Kemphanen en Herentals.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar wordt komende woensdag al gespeeld in Heerenveen. Flyers neemt het op tegen Geleen.