Hyc vs trappers tilb juich 081113

9 november 201312:22

Door [email protected]

Trappers en HYS maken geen fouten

De twee koplopers van de competitie pakten vrijdag beiden de volle punten. Tilburg sleepte in Herentals een overwinning uit het vuur, terwijl Den Haag ruim van Dordrecht won.

Herentals - Tilburg

Tilburg had vrijdagavond in België aan Herentals een taaie tegenstander. Pas vier minuten voor tijd scoorde de goalgetter Aaron Lee het winnende doelpunt voor Trappers.

In de eerste periode leek het geen enorm spannende wedstrijd te worden tussen de nummers Ă©Ă©n en drie van de competitie. Via twee goals van verdediger Alexey Loginov stonden de bezoekers na iets meer dan drie minuten al op een 0-2 voorsprong. Mitch Morgan deed iets terug namens HYC, maar voor het einde van de eerste periode zetten Bob Teunissen en Josh Prudden Trappers op 1-4.

Maar Herentals is dit seizoen een bijzonder lastige tegenstander en staat niet voor niets op een derde plek in de competitie. Nadat Vincent Morgan het enige doelpunt van de tweede periode had gescoord, trokken HYC-topscorers Andy Bathgate en Craig Voakes de stand in de slotperiode gelijk. Op het moment van de gelijkmaker stonden er nog maar zes speelminuten op het bord.

De 19e goal van Lee in deze competitie gooide echter roet in het eten voor de thuisploeg. Josh Prudden en Bjorn Willemse (in het lege net) zorgden er daarna voor dat de wedstrijd definitief in het slot ging.

Tilburg staat dankzij de tiende overwinning uit 11 wedstrijden comfortabel op de eerste plaats, met vier punten voorsprong op Den Haag. HYC blijft op de derde plaats staan, maar ziet Den Haag twee punten uitlopen. Heerenveen staat maar Ă©Ă©n punt achter Herentals, maar de Friezen hebben inmiddels drie wedstrijden minder gespeeld.

Den Haag - Dordrecht

Den Haag had in eigen huis geen enkele moeite met Dordrecht. Acht verschillende spelers scoorden voor HIJS in de 8-1 overwinning. Greg Collins was goed voor een goal en drie assists.

HIJS kwam in de eerste periode op een 3-0 voorsprong via Marco Postma, Raphael Joly en Alan van Bentem. Greg Collins, Jordy van Oorschot en Mark Soares verdubbelden die voorsprong in de tweede doorgang. Elf seconden voor het einde van de tweede periode kon Dordrecht eindelijk op het scorebord komen. Aanvaller Erik Vos legde de puck op aangeven van Don Nichols achter goalie Tomas Pek.

De doelpunten van Jan-Jaap Natte en Levi Houkes in de slotperiode waren daarna alleen nog belangrijk voor de statistieken. Halverwege de laatste periode kwam het nog tot een opstootje, waarbij Jasper Kick bestraft werd voor spearing.

Den Haag blijft dankzij de winst in het spoor van Tilburg. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt na vrijdag nog steeds vier punten. Dordrecht blijft hangen op acht punten en de vijfde plaats.