Trappers stappegoor fisheye binnen 112

15 juni 201308:46

Door Joep Meijsen

Trappers haalt Canadese verdediger

Tilburg Trappers heeft de eerste nieuwe buitenlandse aanwinst bekendgemaakt. Het gaat om de 28-jarige verdediger Will Colbert, die vorig jaar bij Belfast speelde in de hoogste Britse competitie. Ook knoopt Peter van Biezen er nog een jaar aan vast bij Tilburg.

Colbert had in 35 wedstrijden vijf goals en tien assists met twaalf strafminuten voor Belfast en geldt als een stay-at-home defenseman. Voor zijn overstap naar Europa speelde hij 21 wedstrijden in de American Hockey League en 156 wedstrijden in de ECHL. Trappers lijkt daarmee een ervaren prof binnen te halen.

De 28-jarige Canadees is afkomstig uit Arnprior in Ontario. Hij speelde drie seizoenen voor de Ottawa 67s in de Ontario Hockey League, het laatste jaar zelfs als captain. In dat laatste jaar bereikte hij met zijn team het kampioenstoernooi voor de beste Canadese jeugdteams, de Memorial Cup.

Hij werd intussen twee keer gedraft. Een keer door de Senators en een keer door de San Jose Sharks, maar tot een debuut op het hoogste niveau leidde dit niet. In plaats daarvan speelde hij vier jaar Canadees universiteitsijshockey voor St. Francis Xavier University. In 109 wedstrijden had hij daar 12 goals en 41 assists met 84 strafminuten.

Tilburg bereikte afgelopen week ook een overeenkomst met aanvaller Peter van Biezen, die vorig jaar in 42 wedstrijden voor Tilburg twintig goals en veertig assists op zijn naam bracht. De inmiddels 30-jarige forward speelt al zijn hele loopbaan voor Trappers. Ook Boet van Gestel, Floris van Lieshout, Cas Staps en Jordy Verkiel maken komend seizoen deel uit van de selectie van Trappers.