Trappers stappegoor fisheye binnen 112

12 november 201220:01

Door Joep Meijsen

Trappers haalt Canadese verdediger

Tilburg Trappers breidt de selectie uit met de 24-jarige Canadees Casey Fazekas. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen op het derde niveau in Zweden.

De in Montreal geboren verdediger is de vervanger van de onlangs weggestuurde Hank van Boxmeer. Het is de tweede nieuwe buitenlander bij Trappers in twee weken tijd. Eerder werd de eveneens 24-jarige Tim Coffman al aangetrokken om de aanval te versterken.

Casey Fazekas speelde vier jaar op lager collegeniveau voor Babson College, waar hij in 110 wedstrijden tot zeventien goals en 52 assists kwam. De afgelopen twee jaar was hij actief in Division I in Zweden, waar hij in zijn beste sezieon in 38 wedstrijden drie goals en 32 assists op zijn naam bracht. Eerder dit seizoen was hij op proef bij South Carolina Stingrays in de ECHL, maar daar wist hij geen contract af te dwingen.

Fazekas is naast Alexey Loginov en Don Nichols de derde import in de defensie bij Tilburg. Met Dale Weise, Tim Coffman en Josh Prudden heeft Tilburg daarmee het quotum aan imports rond.