Trappers stappegoor fisheye binnen 112

29 november 201307:10

Door Joep Meijsen

Trappers haalt Julian van Lijden

Tilburg Trappers breidt de selectie uit met de 21-jarige voormalige jeugdinternational Julian van Lijden. Deze was de afgelopen jaren vooral in het buitenland actief.

Dat meldt Brabants Dagblad. Dit seizoen zou Van Lijden uitkomen voor Moskitos Essen, maar pogingen om een Duits paspoort te verwerven om zo niet langer als import te tellen, liepen de afgelopen jaren vertraging op. Afgelopen week trainde de in Columbia geboren, maar in Nijmegen opgegroeide aanvaller al mee in Tilburg en wist daarbij de technische staf van Tilburg te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Van Lijden behoorde tot een groep Nederlandse spelers die via de jeugdopleiding van Duitse clubs probeerde een ijshockeyloopbaan op te bouwen, met Diego Hofland en Mitch Bruijsten als belangrijkste voorbeelden. Van Lijden speelde in de jeugd onder meer voor Krefeld en Berlijn, waar de stevige, vaardige aanvaller veel indruk maakte. Hij speelde ook nog voor Salzburg in de tweede Oostenrijkse liga, terwijl een Noord-Amerikaans avontuur in de NAHL door een blessure beperkt bleef tot negen wedstrijden.

Vorig jaar speelde Van Lijden in Bietigheim-Bissingen, terwijl hij dit jaar door Essen werd aangetrokken in afwachting van zijn Duitse paspoort. Met een terugkeer naar de Nederlandse competitie lijkt die ambitie nu van de baan.

Als de transferpapieren op tijd in orde zijn, maakt Van Lijden vanavond zijn debuut voor Trappers.