Eaters vs Kemphanen 161114

16 november 201421:50

Door Joep Meijsen

Trappers hamert Hyc, Eaters langs Hanen

Tilburg Trappers hamerde Herentals met 9-0 van het ijs, terwijl Geleen in eigen huis met 4-2 te sterk was voor Kemphanen.

Tilburg - Herentals
Tilburg Trappers maakte voor 1500 toeschouwers zondagavond korte metten met Herentals, 9-0. Kris Hogg en Jurryt Smid hadden ieder twee goals, terwijl ook Diederick Hagemeijer, Maarten Brekelmans, Bob Teunissen, Peter van Biezen en Jeffrey Melissant allemaal het doel wisten te vinden. Met maar 38 strafminuten was het een aanzienlijk rustiger duel dan afgelopen dinsdag.
Bij Herentals kreeg Kevin van Looveren zijn eerste start van het seizoen. De 28-jarige doelman vervangt voorlopig de geblesseerde Mike Gysbregts als back-up van Keaton Hartigan. Zijn start was de eerste in lange tijd in de Eredivisie.

Trappers liep al in de eerste vier minuten van de wedstrijd uit naar een 3-0 voorsprong en breidde die daarna gestaag uit, hoewel de dubbele cijfers net niet gehaald werden. Tilburg herstelde zich daarmee van de nederlaag vrijdag in Heerenveen. Uit het Eerste Divisie-team van Trappers waren Tim Donders, Bram Klijsen en Jim Gudden toegevoegd aan de ploeg.

Geleen ā€“ Eindhoven
Eindhoven wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, maar begint wel beter te spelen. Voor 485 toeschouwers in Glanerbrook had Kemphanen grote delen van de wedstrijd het beste van het spel, maar trof de ploeg van coach Marc Visschers een Sami Heinonen in absolute topvorm op haar pad. Intussen was Geleen in de openingsfase scherp in de tegenaanvallen en wist via breaks regelmatig startende doelman Mitchel Hamers te passeren.
Vijf keer verscheen Eaters in de openingsperiode gevaarlijk voor het doel van Eindhoven en drie keer was het raak. Lars van Sloun, Adam Hartley en Dave van Mol namen de goals voor hun rekening. Kemphanen probeerde in de tweede periode terug te knokken, maar had geen succes in de afronding. Dat kwam pas in de derde periode toen Nick Verschuren twee keer scoorde op aangeven van Andy Contois. Daarmee kreeg Eindhoven zicht op een beter resultaat. Met de goalie van het ijs om een gelijkmaker af te dwingen was het Tom Marx die de wedstrijd uiteindelijk op slot gooide, 4-2.

Trappers vs Herentals 161114