Tilburg Herne 201920 Mitch Bruijsten voor het doel

22 december 201920:30

Door Joep Meijsen

Trappers hard onderuit bij Herne

Tilburg Trappers ging zondagavond hard onderuit in de topper tegen Herner EV. De Nederlandse deelnemer aan de Oberliga in Duitsland incasseerde vijf goals in de slotperiode voor een 7-2 nederlaag.

Tilburg is door het verlies, in ieder geval voor even, geen koploper in de Oberliga Nord. Herne heeft twee punten meer in de portefeuille, maar Trappers heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Voor Tilburg was het de tweede nederlaag in drie wedstrijden en de derde verliespartij in reguliere speeltijd tot nu toe dit seizoen.

Trappers kwam in de eerste periode via een goal van Nils Liesegang op achterstand en zag Chris Carsten die voorsprong later verdubbelen. Goals van Danny Stempher en Mickey Bastings, beiden op assistentie van Diego Hofland, brachten de score echter in de openingsfase van de slotperiode weer in evenwicht.

De laatste dertien minuten behoorden echter aan Herne toe dat Dennis Palke twee keer zag scoren, Liesegang zijn tweede voor zijn rekening zag nemen en ook via Dominik Piskor en Max Herz doeltreffend was. Op Tweede Kerstdag is Essen de volgende tegenstander voor Tilburg.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Delen