Bad Nauheim vs Trappers 100917 schot vogelaar

15 december 201723:55

Trappers herovert koppositie in Leipzig

Tilburg Trappers is weer koploper in de Oberliga Nord. In een rechtstreekse confrontatie rekende de ploeg van Bo Subr af met Leipzig, 1-4. Giovanni Vogelaar en Parker Bowles hadden ieder een goal en een assist.

Zoals zo vaak sloeg Trappers zijn slag in de derde periode, nadat Giovanni Vogelaar zijn team tijdens een vroege powerplay op voorsprong had gebracht. Straffen tegen Boet van Gestel en Danny Stempher boden Leipzig echter na 27 minuten een buitenkansje en binnen zestien seconden was het raak via Dominik Patocka.

De derde periode was nog amper begonnen toen de doelman van Leipzig al kon vissen via een goal van Brock Montgommery. Tien minuten later breidde Alexei Loginov de voorsprong met een shorthanded goal verder uit en Parker Bowles zorgde vier minuten tijd voor de kers op de taart met de 1-4.

Trappers staat daardoor nu twee punten voor op Leipzig aan kop van de liga. Hannover Scorpions volgt op negen punten. Die ploeg won met 6-3 van Duisburg, in een duel met 85 strafminuten. Björn Bombis en Patrick Schmid hadden ieder een goal en twee assists. Lars Grözinger scoorde twee keer voor Duisburg.

Hannover Indians was met 0-6 te sterk voor Harzer Falken, terwijl Timmendorfer Strand een uitzege boekte in Rostock, 6-8. Cedric Montminy, Daniel Clairmont en Kevin Kunz hadden ieder twee goals namens de Beach Boys. Christoph Ziolkowsky had drie goals voor Leipzig, dat met 10-0 over Erfurt heenwalste. Herne boekte in eigen huis een 3-2 overwinning op Saale Bulls Halle en Berlijn was met 2-3 te sterk voor Hamburg Crocodiles.