Trappers vs Peiting 01

1 april 201623:53

Trappers in OT langs pittig Peiting

Tilburg heeft vrijdagavond in eigen huis een belangrijke slag geslagen in de halve finales van de Oberliga door Peiting te verslaan. Het winnende doelpunt viel pas in de overtime toen Mitch Bruijsten met een prachtig schot de ontmoeting besliste.

is een plaatsje met 12.000 inwoners en een ijshockeyteam. Anders dan Landshut was de ploeg al een dag eerder naar Tilburg gereisd om zo klaar te zijn voor de wedstrijd. Daar bleek in de openingsfase van de ontmoeting helemaal niets van. Trappers overrompelde de tegenstander met een goede forecheck, snel combinatiespel en twee prima doelpunten.

Al na 42 seconden lag de puck achter Florian Hechenrieder. Mitch Bruijsten omzeilde een mislukte check, bezorgde de puck bij Kyle DeCoste, die met een prima schot in de bovenhoek raak schoot. Iets meer dan twee minuten later is het opnieuw raak. Diederick Hagemeijer, terug na zijn blessure, schiet in eerste instantie mis, maar krijgt de puck terugbezorgd door Kyle Just en schiet raak voor het tweede doelpunt.

De 2350 toeschouwers, Pe had maar een handjevol getrouwen meegebracht, gingen er eens lekker voor zitten en het offensief van Tilburg duurde nog een paar minuten voort. Meer doelpunten leverde het echter niet op en langzaam begon Pe mee te spelen in de wedstrijd. Na 6,5 minuut spelen loste de ploeg voor het eerst een schot op het doel van Ian Meierdres.

Een straf tegen Kyle DeCoste leverde Pe de kans op iets terug te doen. Offensief is de Duitse ploeg erg afhankelijk van verdediger Brad Miller en de met een fraaie baard getooide forward Ty Morris. Miller ging tijdens de powerplay op solo-tour en scoorde fraai in het dak van het doel. Plotseling stond Tilburg nog maar 2-1 voor.

De tweede periode was daarna grotendeels voor Pe. De ploeg raakte het ijzerwerk naast Meierdres. De ploeg liet Trappers het spel maken en richtte zich vervolgens op het verstoren van de aanval en de snelle transitie richting het doel van Tilburg. De penaltykill van Trappers slaagde er vroeg in de periode in een langere periode met drie spelers te overleven, maar een counter enkele minuten voor het tweede rustsignaal werd Trappers fataal. Ty Morris stuurde Ben Warda alleen richting het doel en de Amerikaan rondde simpel af.

Het duel dat zo overtuigend begon voor Trappers, leek de ploeg uit de vingers te glippen. De Brabanders hadden enkele ijzersterke minuten in de slotperiode, waarbij onder meer de paal werd geraakt door Ivy van den Heuvel, maar ontsnapten ook verschillende keren. Het meest toen Meierdres redding bracht in een situatie waarbij twee tegenstanders op hem af kwamen zonder dat er nog verdedigers in de buurt waren.

Overtime moest uiteindelijk de beslissing brengen en het was Mitch Bruijsten die de verantwoordelijkheid nam en raak schoot. Trappers is daarmee nog maar twee overwinningen af van de finale om het kampioenschap in de Oberliga. Zondag wordt de serie voortgezet in Pe. Zoals gebruikelijk vertrekt Tilburg al een dag eerder. Dinsdag volgt dan het derde duel weer in Stappegoor.

De andere halve finaleserie is begonnen met een sensationeel duel in Regensburg. Voor bijna vijfduizend toeschouwers liep de thuisclub uit naar een 4-0 voorsprong tegen Bayreuth. In de slotminuut stond Regensburg nog met 6-4 voor, maar met de goalie van het ijs slaagde Bayreuth erin twee keer te scoren en overtime af te dwingen. Regensburg miste in de overtime een penaltyshot en uiteindelijk was het Fedor Kolupaylo die de sensatie voor Bayreuth compleet maakte, 6-7.